Συνέβη στον Καναδά – Έφαγε τα περισσότερα γλυκά, έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται δίχως να μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει

Συμμετείχε σε διαγωνισμό γλυκών με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να φάνε όσα περισσότερα γλυκά μπορούν και έμεινε παράλυτος.

Ο Καναδός, ινδικής καταγωγής, Σαμαλίτ (Σάνι) Αουλάκχ, κατά τη διάρκεια ινδικού φεστιβάλ, έφαγε όσα περισσότερα γλυκά «γκουλάμπ τζαμούνς» -με μαλακή γλυκιά ζύμη- μπορούσε, όμως, λίγα λεπτά αργότερα έφραξε η αναπνευστική οδός, έπεσε λιπόθυμος στο δάπεδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αφού έπεσε σε κώμα για αρκετές ημέρες, ο 36χρονος ξύπνησε, αλλά χωρίς να μπορεί να μιλήσει ή να κινήσει το σώμα του.

«Ανακοίνωσαν ότι είναι ο νικητής του διαγωνισμού και μόλις σηκώθηκε, μάλλον πνίγηκε με την τροφή, στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και έπειτα έπαθε εγκεφαλικό. Από αυτό προέκυψε εγκεφαλική βλάβη», δήλωσε η ανιψιά του θύματος.

Ο 10χρονος γιος του, Παουάν, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του πατέρα του στη Daily Mail.

«Αφού ο μπαμπάς μου έφαγε, σηκώθηκε και νομίζω πως ζαλίστηκε γιατί έπεσε κάτω. Φοβήθηκα πολύ και άρχισα να κλαίω», είπε ο μικρός συντετριμμένος.

«Τον βλέπω, έχει μπλε χρώμα και δε μπορεί να αναπνεύσει κανονικά», είπε η σύζυγος του Αουλάκχ, Καμάλ.

Η οικογένεια του θύματος πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά των διοργανωτών της γιορτής στον Καναδά, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό και κανόνες ασφαλείας, ενώ δε ζητήθηκε από το θύμα να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πριν τον διαγωνισμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook