Mια… µακάβρια έκπληξη περίµενε τους εργάτες που δουλεύουν εδώ και λίγες ηµέρες στο πίσω προαύλιο της Βουλής προκειµένου να στεγανοποιήσουν τον χώρο κάτω από τον οποίο βρίσκεται ο βρεφονηπιακός σταθµός του Κοινοβουλίου.

Η δουλειά που ανέλαβαν περιλάµβανε να ξηλώσουν τις µαρµάρινες πλάκες µε προσεκτικό τρόπο, έτσι ώστε να µπορούν να τις επανατοποθετήσουν, αφού προηγουµένως έχουν βάλει το µονωτικό υλικό που θα εξασφαλίσει την απόλυτη στεγανότητα του χώρου.

Πράγµατι, οι εργάτες άρχισαν να αφαιρούν τα µάρµαρα και να τα τοποθετούν ακριβώς δίπλα στα σκαλοπάτια που οδηγούν στις πίσω εισόδους του εντευκτηρίου των βουλευτών.

Από εκεί έτυχε να περάσει στέλεχος της Βουλής για να πάει στο γραφείο του και το µάτι του έπεσε σε µία από τις πλάκες.

Πλησίασε και έµεινε «κόκκαλο», όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για… ταφόπλακα, που προφανώς είχε χρησιµοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποιο νεκροταφείο και στη συνέχεια ο εργολάβος την πήρε και τη µετέφερε στο προαύλιο της Βουλής.

Η µέθοδος αυτή είχε χρησιµοποιηθεί, άλλωστε, και πριν από αρκετά χρόνια από εργολάβο που είχε πλακοστρώσει µέρος της Πλατείας Συντάγµατος.

Τότε είχε ξεσπάσει τεράστιο θέµα, καθώς οι εργάτες που τις είχαν τοποθετήσει στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας προφανώς ήταν ξένοι και δεν γνώριζαν τι έγραφαν οι πλάκες, µε αποτέλεσµα να µην τις τοποθετήσουν ανάποδα.

Ετσι, οι ανύποπτοι περαστικοί, µόλις το έργο παραδόθηκε, διαπίστωσαν ότι περπατούσαν σε µάρµαρα που προηγουµένως αποτελούσαν µέρος της… τελευταίας κατοικίας κάποιων συνανθρώπων µας.

Αντίθετα, στη Βουλή φαίνεται πως η συγκεκριµένη πλάκα είχε τοποθετηθεί ανάποδα και ουδείς το αντελήφθη µέχρι τη στιγµή που ξηλώθηκε και την πρόσεξε το στέλεχος του Κοινοβουλίου, που έδωσε αµέσως εντολή να την καταστρέψουν, για να µη δηµιουργηθεί θέµα.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook