Με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να συνεχίζουν την απεργία τους παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ομοσπονδία του κλάδου, συγκαλείται εκτάκτως στις 09.30 το πρωί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. Τη σύγκληση ζήτησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης και αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η λειτουργία του ιδρύματος.

Πάντως ήδη η Ιατρική Σχολή έχει ανακοινώσει πρόγραμμα εξετάσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ μαθήματα έγιναν τη Δευτέρα σε εργαστηριακούς χώρους της Φαρμακευτικής Σχολής και στη Γυμναστική Ακαδημία.

Επίσης κάποιοι εργαζόμενοι του Ιδρύματος προσήλθαν τη Δευτέρα στις εργασίες τους, ειδικά σε κεντρικές υπηρεσίες του, ενώ η τάση αυτή είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί.

Πολλά τμήματα του Καποδιστριακού ωστόσο παραμένουν σε κατάληψη και μάλιστα ομάδα φοιτητών εμπόδισε τη Δευτέρα την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική Σχολή όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Με τους διοικητικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Τρίτη και την Τετάρτη, διαφωνίες εκδηλώθηκαν και στον σύλλογο του κλάδου. Οι εκπρόσωποι του πλειοψηφούντος Ανανεωτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος που ζήτησε να σταματήσουν οι απεργίες και να προχωρήσει ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας κατήγγειλαν ότι «το φαινόμενο των τραμπουκισμών και κάθε είδους απειλών, στις τελευταίες συνελεύσεις μας, οδηγεί σε αδιέξοδα από τα οποία εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας».

Η ΠΟΣΔΕΠ

Την ανάκληση της απόφασης παραπομπής του πρύτανη του Ιδρύματος κ. Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

«Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του» αναφέρεται στην απόφαση.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook