Μία γυναίκα, η οποία είχε καταδικασθεί από τους Ταλιμπάν σε θάνατο διά δημοσίου λιθοβολισμού διασώθηκε από την αστυνομία.

«Η επιτροπή των Ταλιμπάν καταδίκασε τη γυναίκα, που ονομάζεται Χαλίμα σε θάνατο διά λιθοβολισμού επειδή σύναψε ερωτική σχέση με έναν άνδρα στην περιφέρεια Νταστ ε Αρτσί πριν από τρεις ημέρες» δήλωσε ο Σάιντ Ταμπάρ Χουσάινι, αξιωματούχος της αστυνομίας στη βόρεια επαρχία Κουντούζ.

Η γυναίκα επρόκειτο να εκτελεστεί χθες το βράδυ, αλλά η αστυνομία έμαθε για το συμβάν από ανώνυμο πληροφοριοδότη και έφθασε στο σημείο της εκτέλεσης πριν πραγματοποιηθεί.

Οι Ταλιμπάν τράπηκαν σε φυγή, δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο Χουσάινι αποκάλυψε ότι ο άνδρας που είχε επίσης καταδικασθεί, όπως και η γυναίκα, διέφυγε τη σύλληψη από τους Ταλιμπάν.

Υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για περιστατικά λιθοβολισμού στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν εκδιώχθηκαν από την εξουσία το 2001.

Χθες μια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε ότι οι προσαγωγές και οι καταδίκες δραστών πράξεων σωματικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών στο Αφγανιστάν παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με τις περισσότερες υποθέσεις να επιλύονται με διαμεσολάβηση εκτός δικαστηρίων.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook