Με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναντήθηκε χθες ο εκπρόσωπος του συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» κ. Μανώλης Σταυρουλάκης με θέμα τις παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες. Ο κ. Δεικτάκης υποσχέθηκε ότι εντός 30 ημερών θα ολοκληρώσει την έκδοση όλων των απαραίτητων εγκυκλίων ώστε να μην υπάρχουν προσχήματα για την διαιώνιση των παρανομιών.

Ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» με ανακοίνωσή του καλεί τους αρμόδιους να ξηλώσουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες καθώς όπως αναφέρει \”η Κρήτη που δυστυχώς βρίσκεται στην πρωτοπορία των τροχαίων εγκλημάτων δεν έχει κανένα λόγο στα χρόνια άλυτα ανθρωποκτόνα προβλήματα όπως ο ΒΟΑΚ να προσθέτει και άλλα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. \”

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Μετά από αίτημα του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/12/2013 συνάντηση του εκπροσώπου του «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Μανώλη Σταυρουλάκη με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κο Γ. Δεικτάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση με τις παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στην Κρήτη.

Όπως διαπιστώθηκε από απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κου Μιχελάκη στις 25/11/2013 σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ Διώτη, Δρίτσα, Ξανθού και Αγαθοπούλου για το θέμα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης ο υπουργόςπροκειμένου να δείξει την δραστηριοποίηση της πολιτείας σε σχέση με το πρόβλημα παρέθεσε «ενδεικτικά» αποφάσεις σχετικές με το θέμα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων: Αιγαίου, Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής και Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την συνάντηση με τον κο Δεικτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες διαπιστώθηκε ότι στην Κρήτη δεν έχουν εκδοθεί παρόμοιες αποφάσεις. Το γεγονός αυτό διευκολύνει όσους δημοτικούς παράγοντες προφασίζονται άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας γεγονός ορατό με την επανεμφάνιση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε νησίδες πεζοδρόμια και άλλα σημεία σε πόλεις της Κρητης.

Ο κ. Δεικτάκης υποσχέθηκε ότι εντος 30 ημερών θα ολοκληρώσει την έκδοση όλων των απαραίτητων εγκυκλίων προς τους εποπτευόμενους φορείς ώστε να μην υπάρχουν προσχήματα για την διαιώνιση των παρανομιών και της αυθαορεσίας.

Από την πλευρά του συλλόγου μας ζητήθηκε η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίιδων και έγινε υπόμνηση των ποινικών ευθυνών που έχουν οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονος που έχει οδηγήσει και στις προσφατες τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του τ. δημάρχου Αμαρουσίου και του δημάρχου Γαλατσίου καθως και στην άσκηση πονικών διώξεων κατά του τ. αντιπεριφερειάρχη Αττικής και των αντιδημάρχων Καλλιθέας και Μοσχάτου για την ύπαρξη παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στους δήμους τους που οδήγησαν στο θάνατο οδηγούς ΙΧ.

Η Κρήτη που δυστυχώς βρίσκεται στην πρωτοπορία των τροχαίων εγκλημάτων δεν έχει κανένα λόγο στα χρόνια άλυτα ανθρωποκτόνα προβλήματα όπως ο ΒΟΑΚ να προσθέτει και άλλα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Παράλληλα με τις ενέργειες του γγ. αποκεντρωμένης διοίκησης που ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν στο χρόνο που ο ίδιος όρισε καλούμε τους Δήμους να αποκαθηλώσουν άμεσα τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι και που βρίσκονται. Περιττό να τονίσουμε βέβαια ότι για το ζήτημα αυτό αρμόδια είναι και η εισαγγελία.

Τέλος επειδη στην προαναφερθείσα απάντηση του κ. Μιχελάκη μνημονεύονται αποφάσεις μονον τεσσάρων (4) από τις 13 περιφέρειες της χώρας ο σύλλλογος μας όπως έκανε με την περιφέρεια Κρήτης θα διερευνήσει την κατάσταση και σις οκτώ άλλες μη αναφερόμενες περιφέρειες.

Η Λερναία Υδρα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης δεν θα ξαναβγάλει κεφάλι.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook