Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ανοίγει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 06:30μ.μ. στο Ηράκλειο, στον εκθεσιακό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, η Έκθεση Ζωγραφικής της Εικαστικού Ολυμπίας Μπέη με τίτλο:

«Μορφή στα Όνειρα»

Ο Συγγραφεύς – Λαογράφος, Δημοσιογράφος, Στιχουργός, Γιώργος Λεκάκης μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ) και μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων γράφει:

¨Η φίλη μου Ολυμπία Μπέη, κουβαλά το κύτταρο της φύτρας της. Κάτι από την Διώνη της Δωδώνης και την Πασιφάη του Μίνωος. Κάτι την τρώει μέσα της να κρυφολέει την αλήθεια, όταν όλοι οι άλλοι προσκυνούν. Επιγδουπεί την ώρα που άλλοι σιωπούν ύποπτα.

Η φίλη μου, η ζωγράφος Ολυμπία Μπέη, δεν κρύβει τα λόγια της. Δεν τα μασάει. Τα βάζει στον χρωστήρα της και μας λέει: Ξυπνήστε! Οι κοιμισμένες συνειδήσεις, οι επιφανειακές επιλογές είναι καταστροφικές. Οι αδαείς είναι οι επικίνδυνοι. Οι αδιάφοροι είναι οι ολετήρες.

Σκάβοντας βαθειά μέσα στο κύτταρο του Έλληνος, ίσως ξαναβρούμε τον κοιμισμένο σπόρο, που ζητάει νʼ ανθίσει, γιατί αυτό είναι η φύση του. Και το έργο της Ολυμπίας Μπέη, το προσπαθεί. Συμβάλει στο σκάψιμο. Τα έργα της μιλούν. Δεν γρύζουν.¨

Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Διοργάνωση – Επιμέλεια Έκθεσης: Ολυμπία Μπέη
Διάρκεια Έκθεσης: 16 – 28 Δεκεμβρίου 2013
Ώρες & Μέρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:30 & 18:00-21:00 Σάββατο από 09:00 έως 13:30
Βασιλική του Αγίου Μάρκου Ηράκλειο

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook