Όλα είναι έτοιμα για την Εβδομάδα Αγάπης και Προσφοράς που διοργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013. Συναυλία, παιδική κινηματογραφική παράσταση, παζάρι, ειδικές προσφορές από γνωστές επιχειρήσεις, Χριστουγεννιάτικα δρώμενα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και η λειτουργία ειδικής γραμμής αποστολής SMS, είναι οι δράσεις που έχουν ως στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα που θα ενισχύσουν το έργο τριών ιδιαίτερα αξιόλογων συλλόγων:

· Του συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή»

· Του «Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και παιδί», καθώς και του ξενώνα για εγκαταλελειμμένα βρέφη «Το σπίτι των Αγγέλων» του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

· Του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα 16/12: Χριστουγεννιάτικα δρώμενα στον πεζόδρομο της Αργυράκη. Θεατρικό παιχνίδι από την Μαρουλίτα, ο μάγος – ταχυδακτυλουργός Vitalio κι ο Άγιος Βασίλης περιμένουν τα μικρά παιδιά, κρασί, ρακί και παραδοσιακά κεράσματα περιμένουν τα… μεγάλα παιδιά! Τα περισσότερα καταστήματα του πεζόδρομου συμμετέχουν στη δράση και προσφέρουν μέρος από τις πωλήσεις του απογεύματος, στους σκοπούς της δράσης.

Τρίτη 17/12: Παζάρι βιβλίων στη Λότζια με εκατοντάδες βιβλία, στην τιμή του 1 και 2 €, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τετάρτη 18/12: Συναυλία στο θέατρο Αστόρια, με τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Μάνο Παπαδάκη και τους Sounds of Iris (όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά) με είσοδο 5 € και προπώληση μόλις 3 €!

Πέμπτη 19/12: Χριστουγεννιάτικα δρώμενα στην οδό 1821. Ο Άγιος Βασίλης κερνάει τα παιδιά σοκολάτες και καραμέλες και οι Ροταριανοί κερνάνε του μεγάλους ρακί, κρασί και μεζεδάκια!

Παρασκευή 20/12: Χριστουγεννιάτικα δρώμενα στα Λιοντάρια. Ο Άγιος Βασίλης κερνάει τα παιδιά σοκολάτες και καραμέλες και οι Ροταριανοί κερνάνε του μεγάλους ρακί, κρασί και μεζεδάκια!

Σάββατο 21/12: Τα super market Χαλκιαδάκης, προσφέρουν το 50% των πωλήσεων της ημέρας από το αλεύρι Άριστον των Μύλων Κρήτης, για την ενίσχυση της δράσης.

Κυριακή 22/12: Παιδική κινηματογραφική παράσταση στις 11 πμ στο θέατρο Αστόρια. Είσοδος για μικρούς και μεγάλους, μόλις 3 €!

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, την ίδια εβδομάδα το κοσμηματοπωλείο Πλουμή – Παραγιουδάκης πραγματοποιεί ειδικό Bazaar κοσμημάτων και ωρολογίων με μέρος των πωλήσεων να ενισχύουν τη δράση, ενώ το κομμωτήριο Ανανέωση MaSter Team προσφέρει από 1 € για κάθε πελάτη που θα το επισκεφτεί!

Ειδική γραμμή SMS

Επιπλέον από τα παραπάνω, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, εξασφάλισε την ειδική άδεια διεξαγωγής εράνου με απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το διάστημα 16 με 22 Δεκεμβρίου, μπορεί όποιος επιθυμεί να στέλνει τη λέξη ΡΟΗ (ή ROH) στον αριθμό 19059 με χρέωση 1 € συν Φ.Π.Α. 23%, με το 1 € να ενισχύει τους σκοπούς της δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η διαδικασία απόκτησης της ειδικής άδειας ολοκληρώθηκε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Ροταριανού Γιάννη Μηλιαρά, του βουλευτή Ηρακλείου (και επίσης Ροταριανού) Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τους οποίους ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακελίου δημόσια ευχαριστεί!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook