Έσοδα 450 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση της λιμενικής περιουσίας αναμένει η Κυβέρνηση το 2014 επιταχύνοντας την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ προανήγγειλε πως σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ για το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Cosco και από άλλους μεγάλους επενδυτές.

«Το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα είναι έτοιμο και έχει ολοκληρώσει το pre marketing, δηλαδή βρήκε τους ενδιαφερόμενους, συζήτησε μαζί τους, είδε τι ακριβώς θέλουν να αγοράσουν και αναμένεται η κατάρτιση σχεδίου αποκρατικοποίησης. Στις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2014 έχει τεθεί ξεκάθαρα ο δημοσιονομικός στόχος εσόδου των 450 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση της λιμενικής περιουσίας. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αποκρατικοποίηση», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αποσαφηνίζοντας πως από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Αναφορικά με τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco για την επέκταση της δυτικής προβλήτας και τις επιφυλάξεις που εγείρει η ΕΕ ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιφυλάξεις με το θέμα της συμφωνίας φιλικής διευθέτησης ΟΛΠ-ΣΕΠ, που εκφράζονται και από τη διεύθυνση ανταγωνισμού και από τη γενική διεύθυνση εσωτερικής αγοράς και τις οποίες η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει σε συνεργασία με την Cosco την οποία θεωρεί στρατηγικό το της εταίρο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook