Μοιάζει σαν ταινία της Αποκάλυψης ή σαν σενάριο τρόμου αλλά είναι αλήθεια: ο εικονιζόμενος χάρτης δείχνει το πώς θα γινόταν το Λονδίνο… υποβρύχια πόλη αν η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε και το φράγμα του Τάμεση δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο χάρτης δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και δείχνει τι θα συνέβαινε στο Λονδίνο αν το «χτυπούσαν» μεγάλα παλιρροϊκά κύματα.

Τμήματα του Beckton, του West Ham, του Whitechapel και του Southwark φαίνεται να χάνονται κάτω από το νερό στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λιώσιμο των πάγων στους Πόλους μπορεί να προκαλέσει άνοδο της στάθμης της θάλασσας έως και κατά 90 εκατοστά έως το τέλος του αιώνα, σημειώνει η Daily Mail.

Υπάρχει μία στις 20 πιθανότητες η στάθμη του ωκεανού στις βρετανικές ακτές να ανέβει κατά ένα μέτρο έως το 2100, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εάν κάτι τέτοιο όντως συμβεί, το Λονδίνο θα δυσκολευτεί να αμυνθεί και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο πλημμυρών μια φορά στη δεκαετία.

Η κακοκαιρία που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τα μεγαλύτερα παλιρροϊκά κύματα εδώ και 60 χρόνια. Περίπου 1.400 σπίτια πλημμύρισαν.

Ωστόσο το Λονδίνο προστατεύτηκε χάρη στο φράγμα του- μήκους 520 μέτρων- κοντά στο Woolwich, το οποίο έκλεισε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Λονδίνο είναι ευάλωτο στις πλημμύρες και τα μεγάλα κύματα που «ταξιδεύουν» από τη Βόρεια Θάλασσα προς τη Μάγχη και το Δέλτα του Τάμεση.

Το 1928 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της υπερχείλισης του ποταμού ενώ 307 χάθηκαν στις πλημμύρες του 1953. Αυτό οδήγησε στην κατασκευή του φράγματος που τέθηκε σε λειτουργία το 1982.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook