Πολικό ψύχος συνεχίζει να πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στους -41 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία η οποία καταγράφηκε στη Μοντάνα το Σάββατο. Τα σωστικά συνεργεία στη Νεβάδα αναζητούν δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά σε ορεινή περιοχή.

Ο 34χρονος Τζέιμς Γκλάντον και η 25χρονη Κριστίνα Μακίντι αγνοούνται μαζί με τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 10, 4 και 3 ετών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη. Τα έξι αυτά άτομα αγνοοείται από το Σάββατο, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής σχέση τους.

Οι φόβοι για την τύχη τους ενισχύονται, καθως τη νύχτα της Τρίτης οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσει στους -6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία, κυρίως σε τροχαία δυστυχήματα. Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένου ενός 6χρονου παιδιού.

Οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για το υπόλοιπο της εβδομάδας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το Ντάλας προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τις επιπτώσεις της ψυχρής εισβολής το Σαββατοκύριακο και άφησε περίπου 20.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τη Δευτέρα.

Αν και δεν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, το κρύο έχει σκοπό να παρμείνει. Χιονόνερο αναμένεται να πέσει στην Ουάσινγκτον, ενώ το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να κινηθεί προς την Ανατολική Ακτή το απόγευμα και το βράδυ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αλλά ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει το μηδέν μέχρι την Παρασκευή. Το δελτίο καιρού είναι ανάλογο για τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη.

Η κατάσταση στα αεροδρόμια μοιάζει να ομαλοποιείται, με την ιστοσελίδα Flightaware.com να επισημαίνει ότι μόνο 304 πτήσεις έχουν ακυρωθεί για σήμερα, σε σχέση με 1.700 που ακυρώθηκαν χθες και 2.600 την Κυριακή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook