Συνελήφθησαν, χθες (09.12.2013) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δύο (2) ημεδαποί (39χρονη και 41χρονος) και ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και από την διενεργηθείσα προανάκριση, αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, για χρονικό διάστημα των τελευταίων τουλάχιστον έξι (6) μηνών, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, η 39χρονη, αποθήκευε, συσκεύαζε και προμήθευε από την οικία της με ποσότητες ηρωίνης τον 41χρονο και τον 32χρονο, οι οποίοι στη συνέχεια είτε από κοινού είτε μεμονωμένα, διακινούσαν τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών.

Κατόπιν, συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (09.12.2013), κατελήφθησαν ο 41χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός να προμηθεύουν έναν (1) 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας και τρεις (3) ημεδαπούς 32, 37 και 33 ετών, με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους (3,3) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν ο 23χρονος αλλοδαπός και οι τρεις (3) ημεδαποί (32χρονος, 37χρονος και 33χρονος), για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες, σε οχήματα και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν η 39χρονη, ο 41χρονος και ο 32χρονος αλλοδαπός, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (691,9) γραμμάρια ηρωίνης σε διάφορες συσκευασίες και μορφές.
• (2,2) γραμμάρια κοκαΐνης.
• Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
• Μία (1) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.
• Χρηματικό ποσό τριακόσιων ενενήντα (390) Ευρώ και
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε. όχημα, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook