Τελευταία ενημέρωση 14:02

Έναν 47χρονο κάτοικο Ρεθύμνου συνέλαβαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί των Χανίων σε σπίτι στο οποίο διέμενε προσωρινά στο Βαμβακόπουλο, για τον οποίο εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε γίνει στις 30/6/2010 στον Τσεσμέ Ρεθύμνου.

Η σύλληψη προήλθε μετά από οργανωμένη επιχείρηση την οποία συντόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Π. Μουρτζανό, ο οποίος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως \”επειδή σύμφωνα με πληροφορίες ο παραπάνω οπλοφορούσε, ανατέθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του στην Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Σε συνεργασία με Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ρεθύμνου και Χανίων εντοπίστηκε τον Ιούλιο 2010 οικία στο Βαμβακόπουλο Χανίων όπου ανά διαστήματα διέμενε.

Μετά από πολύμηνη αναζήτηση, χθες το απόγευμα ο 47χρονος έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και κατά την έξοδο του από την παραπάνω οικία, συνελήφθη παρά του ότι προσπάθησε να διαφύγει.\”

Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι TOKAREV και 37 σφαίρες διαμετρήματος 7.65 mm

Αμέσως μετά την σύλληψη του 47χρονου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ
Ένα κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποξυσμένους αριθμούς βάσης και κάνης.
Δύο γεμιστήρες και εκατό φυσίγγια Καλάσνικοφ
Είκοσι δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
Μια ολοπρόσωπη μαύρη κουκούλα (full-face)
Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας KTM, χρώματος μαύρο με με αποξυσμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και με αυτοσχέδια πλαστή πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον κ.Μουρτζανό η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να εξεταστεί πιθανή συμμετοχή του 47χρονου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας 

Η εν λόγω απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία φυγοδικούσε ο 47χρονος, είχε γίνει το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2010 στην περιοχή του Τσεσμέ, Ρεθύμνου. Τότε ένας 45χρονος κτηνοτρόφος, στον οποίο ο δράστης φέρεται να χρωστούσε χρήματα, πήγε μαζί με τον αλλοδαπό εργάτη του στον ελαιώνα που διατηρούσε ο 47χρονος στο συγκεκριμένο χωριό. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ το θύμα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει καυσόξυλα από το χωράφι του δράστη, όταν εκείνος τον αντιλήφθηκε βγήκε έξω για να του ζητήσει εξηγήσεις. Έτσι, μετά από την έντονη λογομαχία που είχαν οι δύο άνδρες, ο δράστης άρπαξε το όπλο του και σημάδευσε το θύμα του στο πρόσωπο. Η σφαίρα βρήκε τον άτυχο κτηνοτρόφο στο ύψος του λαιμού τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Αμέσως μετά ο δράστης εξαφανίστηκε απο το χωριό μαζί με την οικογένειά του και αναζητείτο μέχρι….χθες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook