Πατέρας και γιος ήρθαν από την Πολωνία για να κάνουν… λαθρανασκαφές στην Ελλάδα και να ξεπουλήσουν όσο-όσο τα αρχαία νομίσματα που έβρισκαν. Μόνο που αυτός ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος για την αγορά 15 αρχαίων νομισμάτων της Ρωμαϊκής εποχής αντί 1.500 ευρώ, ήταν άνδρας της Ασφάλειας του Λιμενικού.

Ο 49χρονος Πολωνός ηλεκτρολόγος συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο γιο του μόλις εμφανίστηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού στην Αμαλιάπολη του Βόλου και παρέλαβαν τα χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί, για να παραδώσουν στον υποτιθέμενο αγοραστή τα νομίσματα που εξετάστηκαν από στέλεχος της ΙΓ\’ Εφορίας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Βόλου και διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στους αυτοκρατορικούς χρόνους μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ..

Σε έρευνα που έγινε στο φορτηγό των δυο Πολωνών το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και άλλα 33 ελληνικά, ευρωπαϊκά και άλλων χωρών νομίσματα νεώτερων χρόνων, τρεις κατάλογοι νομισμάτων, τρία κινητά, ένας μεγεθυντικός φακός και πέντε σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις που περιέχουν πληροφορίες σχετικές με τα νομίσματα.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου που τους άσκησε δίωξη για αρχαιοκαπηλία, ενώ τα αρχαία νομίσματα θα σταλούν σε υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω εξέταση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook