Μετά την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα προστίθεται ακόμα ένας βουλευτής που υποστηρίζει την άποψή του.

Ο λόγος για τον βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Γιάννη Μιχελογιαννάκη όπου μιλώντας στην εκπομπή Action Day του Action24 την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, χαρακτήρισε σεβαστή την άποψη Λαφαζάνη και δεν απέκλεισε την επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοποθετήσεις των δύο βουλευτών δημιουργούν αναστάτωση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον έτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη να «αδειάζει» τον κ. Λαφαζάνη χαρακτηρίζοντας την άποψή του σεβαστή αλλά μειοψηφική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για την τοποθέτηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε ανακοίνωση. Αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου «Μετά τον κ. Λαφαζάνη, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο κρούσμα τον κ. Μιχελογιαννάκη, αποκαλύπτουν την κρυφή τους ατζέντα: να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ. Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα τους το επιτρέψει ποτέ».athenspress.gr