Παζάρι αλληλεγγύης με χειροποίητες δημιουργίες ηλικιωμένων για τη στήριξη άπορων οικογενειών οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στo αίθριο του κτιρίου της Λότζια από αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου έως και τη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 10 το πρωί έως της 8 το απόγευμα.

Η Τρίτη Ηλικία σε δράση

Τα έθιμα, το μεράκι, οι μυστικές συνταγές και τα κρυφά ξόμπλια βρήκαν τρόπο έκφρασης μέσα από τα χειροποίητα έργα των γυναικών της Τρίτης Ηλικίας που ένωσαν την τέχνη τους για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν φροντίδα και αλληλεγγύη.

Πλεχτά, διακοσμητικά είδη, κοσμήματα, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και πολλά είδη πλάστηκαν με αγάπη και κόπο από τους ηλικιωμένους των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας θα προσφερθούν με αντίτιμο προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά ειδών διαβίωσης για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου.

Όλα τα έργα που δημιουργήθηκαν με υλικά που προμήθευσε ο Δήμος Ηρακλείου, οι χορηγοί και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους , έγιναν με κόπο των μελών των κέντρων Κοινοτικής φροντίδας με την καθοδήγηση και εμψύχωση του προσωπικού.