Το έργο της βελτίωσης του δρόμου Πάρτιρα – Αμουργέλλες, προϋπολογισμού 3.610.000€, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Ταμιωλάκη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του έργου, που διανύει πλέον την τελική φάση υλοποίησης, με τις ασφαλτοστρώσεις να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Η βελτίωση του δρόμου Πάρτιρα – Αμουργέλλες ξεκίνησε να υλοποιείται το Μάιο του 2012, έπειτα από την εργολαβική σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, το έργο εντάχθηκε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Στη διάρκειά της επίσκεψής του ο κ. Καλογεράκης, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, καθώς πρόκειται για οδική αρτηρία που συνδέει τους κάθετους άξονες Τεφέλι – Πύργος και Ηράκλειο – Βιάννος. Όπως τόνισε, η βελτίωση της οδού αποτελεί αναγκαίο έργο όχι μόνο για την περιοχή του Δήμου, αλλά συνολικά για την ενδοχώρα του Νομού και αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφισταμένης οδού, που συνδέει τον οικισμό των Παρτίρων με τον οικισμό των Αμουργελλών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο δρόμος διέρχεται από τα φράγματα των Παρτίρων και Αμουργελλών, δίνοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης περιβαλλοντικών διαδρομών, προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.α.

Εν συντομία, με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν βελτιώνεται η υφιστάμενη χάραξη της οδού οριζοντιογραφικά και υψομετρικά ώστε να καταστεί ασφαλής και άνετη η χρήση της. Συγκεκριμένα, η οδός σε όλο το μήκος της έχει πλάτος 5,50μ (ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση). Στους υπερχειλιστές των φραγμάτων Παρτίρων και Αμουργελλών κατασκευάστηκαν δύο γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα με κιβωτοειδή διατομή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook