Καθήλωσε με την ομιλία του πριν λίγο καιρό ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας και Περιφερειακός προπονητής της Κρήτης Βαγγέλης Πρόκος.

Ο κ. Πρόκος ήταν εκ των ομιλητών στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με τίτλο \”Don\’t Fix It\”, αναλύοντας το θέμα \”Προσυνεννοημένα Παιγνίδια\”.

\"\"

Η σχετική ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Χανίων \”Ο Παγκρήτιος\” με πηγές και από το psap.gr:

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΠΠΕ, κ. Ευάγγελος Πρόκος, oμιλητής στο συνέδριο που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με επιτυχία, στην Αθήνα  στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 25 και 26 Νοεμβρίου, με θέμα «Προσυνεννοημένα Παιγνίδια».Η ΟΠΠΕ προσκλήθηκε από τον ΠΣΑΠ και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της, κ. Ηλία Λογαρά και τον παραπάνω ομιλητή.

Αντικείμενο του Συνεδρίου και της πανευρωπαϊκής καμπάνιας που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro , της UEFA και του Πανεπιστημίου  Birkbeck ήταν η εκπαίδευση και πρόληψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.
Το πρόγραμμα Donʼt Fix It υλοποιείται, σε πρώτη φάση, σε   9 χώρες της Ευρώπης με τη συνεργασία των Εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών. Εκτός από την Ελλάδα, αυτό το πρόγραμμα εξελίσσεται ακόμα σε Αγγλία, Φινλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σκωτία και Σλοβενία.
Ομιλητές και  συμμετέχοντες στο Συνέδριο, συμφώνησαν ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι συντελεστές του παιχνιδιού , να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση και να γίνει η διαδικασία πρόληψης, μέρος της κουλτούρας μας.
Επισημάνθηκε από όλους όσοι τοποθετήθηκαν ,  ότι τα προσυνεννοημένα παιχνίδια αποτελούν το προϊόν δράσης εγκληματικής οργάνωσης, που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με κάθε τρόπο, αλλά, πρωτίστως, με την εκπαίδευση και την πρόληψη.
Στο Συνέδριο παρέστησαν κι απηύθυναν χαιρετισμούς
Η ΓΓΑ κ. Κυριακή Γιαννακίδου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Πολιτισμού κ. Στέλιος Σφακιανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Στράτος Σωπύλης, ο Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος ενώ  τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές.
Ομιλητές του διήμερου Συνεδρίου ήταν οι:
Τόνι Χίγκινς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Σκωτίας, Μέλος του Δ.Σ. της  FIF Pro Division Europe, υπεύθυνος του προγράμματος Donʼt Fix It
Ιωάννης Ντζούφρας , Integrity Officer Ε.Π.Ο.
Πιέρ Κοσμίδης, Υπεύθυνος Γραφείου Super League
Γεώργιος Χαλυβόπουλος, Αστυνόμος Α΄, εκπρόσωπος Ελληνικής Αστυνομίας
Κωνσταντίνος Πούλιος, Γενικός Γραμματέας Π.Σ.Α.Π.
Διονύσιος Δημόπουλος, Πρόεδρος Π.Σ.Α.Π.
Σπύρος Νεοφυτίδης, Πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Μέλος Δ.Σ. FIFPro Division Europe
Νικόλαος Θεοδώρου, Ερευνητής σε θέματα αθλητικής διαφάνειας
Γεώργιος Καλαποτλής, Πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Γαζώρου, εκπρόσωπος Football League
Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.
Αθανάσιος Μπριάκος, ΚΕΔ/ΕΠΟ
Ευάγγελος Πρόκος, Γενικός Γραμματέας Ο.Π.Π.Ε.
Αθανάσιος Μακρυνιώτης, Νομικός Σύμβουλος Π.Σ.Α.Π.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο κι όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, θεωρεί δε ότι έγινε μία καλή αρχή ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που αποτελεί γάγγραινα, συνολικά, για τον χώρο του αθλητισμού.
 

Λευτέρης Αντωνακάκης

DON΄Τ FIX IT
ΝΟΜΙΚΟΙ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ- ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
  
Από αριστερά ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΠ κ. Αθανάσιος Μακρυνιώτης, το μέλος της ΚΕΔ κ. Αθανάσιος Μπριάκος, ο γενικός γραμματέας της ΟΠΠΕ κ. Ευάγγελος Πρόκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Διονύσης Δημόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΠΠΕ κ. Ηλίας Λογαράς, το μέλος της ΚΕΔ κ. Γεώργιος  Δούρος, ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ κ. Κων/νος Πούλιος και ταμίας του ΠΣΑΠ και συντονιστής του συνεδρίου κ. Σταμάτης Συρίγος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook