Δωδεκαμελή αντιπροσωπεία στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αιδινίου στην Τουρκία, με επικεφαλής τον αντικυβερνήτη Halil Canavar, υποδέχθηκε σήμερα στην Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Η επίσκεψη των Τούρκων εκπαιδευτικών στην Τουρκία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+. 
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου καλωσορίζοντας την Τουρκική αντιπροσωπεία μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη ανέφερε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τη δημόσια εκπαίδευση. Η αυτοδιοίκηση από την μια και η εκπαιδευτική κοινότητα από την άλλη, μπορεί να αποτελέσουν ισχυρή γέφυρα φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς».
Από την πλευρά του ο αντικυβερνήτης Αιδινίου Halil Canavar εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την φιλοξενία της αποστολής στην Κρήτη, ενώ ευχήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε σχολεία των δυο περιοχών.
Τέλος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη στο νησί των Τούρκων εκπαιδευτικών καθώς πραγματοποιούνται και ανταλλαγές επισκέψεων μαθητών από τις δυο περιοχές, ενώ υπογράμμισε ότι, οι απόψεις και οι προτάσεις που ανταλλάσσονται βοηθούν στην εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

\"\"

Η Αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη της περιοχής του Αιδινίου κ. Χαλίλ Καναβάρ και το Γενικό Γραμματέα της Επαρχιακής Διοίκησης κ. Ιμπραήμ Ακτεμούρ συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τους Αντιδημάρχους κ. Δημήτρη Αγαπάκη και κ. Νίκο Γιαλιτάκη.

Ο Δήμαρχος αφού τους καλωσόρισε, τους ευχήθηκε Καλή Διαμονή στο Ηράκλειο, και στη συνέχεια συζήτησαν ζητήματα εκπαίδευσης αλλά και τοπικής ανάπτυξης των δυο περιοχών και αναφέρθηκαν στο αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία στα θέματα παιδείας, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook