Την ώρα που νέο «κύμα» κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα, αρκετά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα καθώς φαίνεται να έχουν προκύψει ζητήματα στον τρόπο εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού στα σπίτια οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Απάντηση στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως θα υπάρξει 50 λεπτά επιβάρυνση σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ των αδύναμων.

Όπως προκύπτει, το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα δεν θα καλύψει το κράτος ή οι Δήμοι, αλλά οι υπόλοιποι πολίτες που είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά το ρεύμα.

Την ίδια ώρα, διαμάχη μεταξύ δημάρχων για το κόστος παροχής ρεύματος σε εκείνους που βρίσκονται σε αδυναμία, καθώς μερίδα δημάρχων είχε ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να καλύψει το κόστος, ενώ άλλοι δήμαρχοι είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε τονίσει ότι πρόκειται για το «αίσχιστο είδος φιλανθρωπίας» και είχε υποστηρίξει ότι «αντί για ελεημοσύνη πρέπει να βοηθήσουμε ώστε οι άνθρωποι να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, η ΔΕΗ απέστειλε επιστολή προς τους Περιφερειάρχες και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την οποία ζητά τη σύσταση των επιτροπών και δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη λειτουργία τους.

Η επαναφορά της ηλεκτροδότησης δεν θα επιβαρυνθεί με τέλος επανασύνδεσης εκ μέρους της ΔΕΗ έχει διευκρινίσει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook