1700 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, από λάθος δεν θα λάβουν σύνταξη μέχρι τον Φεβρουάριο του ΄14, όπως αποκαλύπτει μέσα από ερώτηση του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης. Στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό τονίζει:

\”Τον Νοέμβριο του 2013, ο ΟΓΑ προχώρησε σε αναστολή καταβολής της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ σε συνταξιούχους του, καθώς από την διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο φορέα εκτός του ΟΓΑ, όπως ενημέρωσε με επιστολές του, τους ενδιαφερόμενους.

Ωστόσο, από την ανωτέρω διαδικασία, προέκυψαν λάθη τα οποία αφορούν 1700 περίπου συνταξιούχους του ΟΓΑ, για τους οποίους διακόπηκε από λάθος η σύνταξή τους.

Οι ανωτέρω συνταξιούχοι δεν έλαβαν την σύνταξή τους για τον προηγούμενο μήνα, και κατόπιν ενημέρωσης που είχαν από τον ΟΓΑ, δεν θα την λάβουν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014, όπου τότε θα λάβουν αναδρομικά όλες τις συντάξεις που θα τους οφείλονται. Αυτή η κατάσταση ωστόσο, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τα περιορισμένα οικονομικά των συνταξιούχων οι οποίοι, καλούνται να ζήσουν χωρίς -έστω- τις συντάξεις των 400€ για περισσότερο από τρεις μήνες και πολλοί από αυτούς χωρίς επιπλέον εισοδήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου οι ανωτέρω συνταξιούχοι του ΟΓΑ να λάβουν κανονικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση την σύνταξή τους;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook