Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες, εργασίες τοποθέτησης (ουσιαστικά επανατοποθέτησης) των βάσεων στα οποία θα εγκατασταθούν φωτογραφικά ραντάρ για τον έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Οι βάσεις αυτές για τα ραντάρ, είχαν τοποθετηθεί πριν απο λίγα χρόνια, αλλά καταστράφηκαν απο "αγνώστους".

Έτσι, στο πλαίσιο της πρόληψης της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων στον ΒΟΑΚ, αποφασίστηκε η επανατοποθέτησή τους.

Το έργο υλοποιείται απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα, το οποίο - στην συνέχεια - θα έχει και την αρμοδιότητα για την τοποθέτηση των φωτογραφικών ραντάρ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντάρ αυτά, δεν θα είναι μόνιμα σε όλες τις θέσεις, αλλά θα μπαίνουν ή θα αφαιρούνται αναλόγως με την κρίση του Τμήματος Τροχαίας.

Με τον τρόπο αυτό, αφενός αποφεύγεται η καταστροφή των μηχανημάτων απο τους "επιτήδειους" και επιπλέον οι οδηγοί δεν θα γνωρίζουν εαν στην βάση υπάρχει ραντάρ ή όχι, οπότε έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να οδηγούν σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Οι εργασίες εγκατάστασης των βάσεων για τα φωτογραφικά ραντάρ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του μήνα, οπότε οι οδηγοί καλό θα είναι να γνωρίζουν πως απο κει και πέρα ανα πάσα στιγμή θα είναι δυνατή η καταγραφή των παραβάσεών τους.

Ναπολέων Σαραντίδης