Δεν έχει όρια η απανθρωπιά ορισμένων. Αδίστακτοι υπάνθρωποι, που φαίνεται μάλιστα ότι κρύβονται πίσω από τη διενέργεια παράνομων κυνομαχιών στην Ρόδο, «εκπαιδεύουν» τους σκύλους που χρησιμοποιούν, βάζοντάς τους να σκοτώνουν ανυπεράσπιστα νεογέννητα γατάκια.
       
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη μέσα στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Γατιών της Φιλοζωικής στην Καλλιθέα της Ρόδου, όπου οι εγκληματικοί ιδιοκτήτες σκύλων έριξαν τα σκυλιά που εκπαιδεύουν για κυνομαχίες με αποτέλεσμα να ξεκληρίσουν όλα τα μικρής ηλικίας γατάκια τα οποία δεν είχαν τη δύναμη να σκαρφαλώσουν στα δέντρα για να σωθούν, όπως τα μεγαλύτερα.
       
Δεκάδες νεκρά γατιά βρήκαν οι υπεύθυνοι της Φιλοζωικής και όλα έφεραν καίρια τραύματα σε σημεία που δεν μπορούσε παρά να είναι θανατηφόρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από αυτά δεν είχε κατασπαραχθεί, δείγμα ότι η επίθεση δεν έγινε από πεινασμένα αδέσποτα. Άλλωστε, οι άγριες δαγκωματιές ακόμη και στην ξύλινη περίφραξη του Καταφυγίου, δείχνουν ότι πρόκειται για εκπαιδευμένα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ.
      
Τα μέλη της Φιλοζωικής έχουν επανειλημμένα κάνει παραστάσεις στην Εισαγγελία και έχουν δώσει ονόματα όσων οργανώνουν κυνομαχίες, κυρίως στην περιοχή Ροδίνι όπου κατά καιρούς έχουν βρει νεκρά σκυλιά. Ωστόσο, τίποτε δεν έχει γίνει και οι ίδιοι  φοβούνται να τα βάλουν με τους οργανωτές των κυνομαχιών, μεταξύ των οποίων καταγγέλλουν ότι είναι και ο γιος ενός πρώην αστυνομικού που φέρνει ειδικά για τις κυνομαχίες σκυλιά από την γειτονική Τουρκία, χωρίς να υποβάλλεται σε έλεγχο για την εισαγωγή τους.

protothema.gr