Για 5η φορά οι ΠοδηΛάτρεις διοργανώνουν μία χριστουγεννιάτικη ποδηλατάδα αδρεναλίνης μέσα στην πόλη. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Τι είναι το alleycat ; Έχουμε και λέμε: alley: σοκάκι cat: γάτα alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα alleyκάτης: κρητική αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας κρητικής πόλης με ποδήλατα. 

Για να συμμετέχει κανείς στο alleyκάτης πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειται. Το alleyκάτης με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. 

Ακολουθεί μια αναλυτικότερη περιγραφή. 

Αν θες να συμμετέχεις, πρέπει να έχεις το ποδήλατο σου σε καλή κατάσταση και κράτος, που είναι υποχρεωτικό. Να ντυθείς Χριστουγεννιάτικα και να ντύσεις και το ποδήλατο σου.

 Έλα στην Αγορά έγκαιρα, δήλωσε συμμετοχή* (δωρεάν-είμαστε large!), άφησε το ποδήλατό σου στον υπεύθυνο παρκαδόρο και περίμενε την έναρξη του 5ου alleyκάτη στα Χανιά. Με το σύνθημα εκκίνησης, καλείσαι να φτάσεις στο ποδήλατό σου που θα σε περιμένει λίγα μέτρα δίπλα σου μαζί με το χαρτάκι της εγγραφής σου και την αποκάλυψη των checkpoints που πρέπει να επισκεφτείς κατά την διάρκεια της ποδηλατάδας ανδρεναλίνης. 

Θα βρεις μία λίστα 7 σημείων μέσα στην πόλη των Χανίων όπου θα σε περιμένει ένας ή δύο ποδηΛάτρεις, προκειμένου να σου σφραγίσουν το χαρτάκι σου, επικυρώνοντας ότι πέρασες από το συγκεκριμένο checkpoint, αφού πρώτα αποκωδικοποιήσεις – βρεις το γρίφο – για το που βρίσκεται το κάθε σημείο. Όχι, δεν τελείωσες. Ο υπεύθυνος του σημείου μπορεί να σου ζητήσει να περάσεις και κάποιες διασκεδαστικές δοκιμασίες, για να πάρεις την σφραγίδα. Να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις… 

Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι προσωπική σου επιλογή και επιτρέπονται όλα τα δρομολόγια και κονταρίδες (shortcuts) ακόμα και αν χρειάζεται να περάσεις μέσα από κήπους και μπουγάδες! Όταν συλλέξεις τις σφραγίδες και από τα 7 checkpoints τότε είσαι έτοιμος να φύγεις σφαίρα για τον τερματισμό. Όσο για το τέλος, εκτός τις απονομές, θα σε περιμένει ειδική αποκατάσταση των θερμίδων που έκαψες. 

Μην το χάσεις…θα χάσεις…. Τί δεν κατάλαβες; Αν υπάρχει κάποια απορία θα στην λύσουν σίγουρα οι Ποδηλάτρεις στις εγγραφές. Σε περιμένουμε το Σάββατο 14/12/10 στις 14.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ στην Αγορά!! *Συμμετοχή για ενηλίκους ή συνοδευόμενοι. ΠοδηΛάτρεις. Περισσότερες πληροφορίες: www.podilatreis.gr"