O Γάλλος βουλευτής Jean Lassalle ξεκίνησε στις 10 Απριλίου έναν μαραθώνειο με τα πόδια σε όλη τη Γαλλία. Χωρίς συγκεκριμένο και προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Στόχος του ήταν να ακούσει τους Γάλλους πολίτες, χωρίς στημένες εκδηλώσεις.

«Με οδηγεί η αγωνία να ακούσω τα βάσανα, τις αμφιβολίες και τα όνειρα των πολιτών» δηλώνει. Ξεκίνησε με τα πόδια -όχι στην εκλογική του περιφέρεια- προς τον Βορρά, χωρίς σχέδιο. Εξοπλίστηκε με ένα δάνειο από την τράπεζα και ξεκίνησε. Στο δρόμο χάνεται συχνά, αφού δεν υπάρχει πλάνο. Κάποιο διάστημα κρύωσε βαριά επειδή χάθηκε σε ένα δάσος, βγαίνοντας από την πόλη Havre.

Η βοηθός του τρέχει ξωπίσω του για να κανονίσει τα ρούχα και τις βαλίτσες και να βοηθήσει ώστε να γίνουν κάποιες συναντήσεις με επισήμους σε κάθε πόλη.

Ο Jean Lassalle είναι 58 ετών, βουλευτής στην περιοχή των Πυρηναίων του Ατλαντικού και δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται σε επικίνδυνες μεθόδους.

Το 2006 έμεινε νηστικός για 39 ημέρες προκειμένου να εμποδίσει την μεταφορά ενός εργοστασίου. Το 2003 τραγούδησε μέσα στη Βουλή τον Υμνο occitan κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο δρόμο τον σταματούν πολίτες και έμποροι και του διηγούνται τα προβλήματά τους. Ο Lassalle δεν προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει, το μόνο που θέλει είναι να ακούσει επιχειρήματα. Στον καθένα θέτει τα ίδια πάνω κάτω ερωτήματα: «Πώς νιώθετε στις ημέρες μας; Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης; Τι πρέπει να κάνουμε;» Πληροφορίες από την Liberation

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook