Απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα σε μία πολυτελή βίλα στην Ίμπιζα, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, η Davina Langdale επιτρέπει στον εαυτό της μια στιγμή απόλαυσης κατά τη διάρκεια της δουλειά της.

Κι όμως η 35χρονη δεν εργάζεται στο χρηματιστήριο, ούτε είναι μέλος της σόου μπιζ. Αντίθετα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στο ισπανικό νησί βρέθηκε όπου διδάσκει τα δεκάχρονα τέκνα βρετανικών οικογενειών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Davina ανήκει στη νέα γενιά των λεγόμενων «supertutors» ( σούπερ- δασκάλων), μια ομάδα νεαρών μεταξύ είκοσι και κάτι και τριάντα και κάτι που τροφοδοτούνται από τον έντονο ανταγωνισμό για μια θέση σε καλό σχολείο αλλά και την αγωνία των γονιών- της μεσαίας αλλά και της ανώτερης τάξης. Ορισμένοι από τους «σούπερ δασκάλους» μάλιστα είναι κλεισμένοι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η προσφορά όπως φαίνεται είναι μεγάλη, και τον περασμένο μήνα πολλοί «supertutors» κονταροχτυπήθηκαν, βλέποντας την αγγελία ενός 20χρονου φοιτητή του Cambridge University που ζητούσε βοήθεια για να ξανακάνει το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, έναντι 48.000 λιρών- 57.000 ευρώ- για 16 εβδομάδες.

Παρομοίως η ηθοποιός Gwyneth Paltrow και ο ροκ σταρ σύζυγός της Chris Martin λέγεται πως ζητούσαν δάσκαλο για ιδιωτικά μαθήματα για τα παιδιά τους προσφέροντας 74.000 ευρώ το χρόνο για κάποιον με γνώστη ιαπωνικών, τένις και σκακιού.

Η Davina διδάσκει σήμερα 17 ώρες την εβδομάδα αλλά μπορεί να φτάσουν και τις 30 στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. «Δεν υπάρχει ούτε μία βαρετή στιγμή», λέει η ίδια. «Δουλεύω σε πολύ ωραία σπίτια στις καλύτερες του Λονδίνου. Έχω επισκεφθεί πολύ ωραία μέρη και πληρώνομαι καλά, η δουλειά μου μοιάζει να είναι προνόμιο».

Συνιδρυτής του πρακτορείου οικοδιδασκάλων Bright Young Things, ο Woody Webster λέει πως δεν είναι ασυνήθιστο ολόκληρες τάξεις να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σε ορισμένα μέρη του Λονδίνου.
«Αν πληρώνεις 70 λίρες την ώρα τον υδραυλικό γιατί να μην πληρώσεις 100 λίρες την ώρα τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό;» διερωτάται.

Ένας από τους «σταρ» του Bright Young Things είναι ο 29χρονος Phineas Pett που ξεκίνησε τα ιδιαίτερα μαθήματα στα 20 και κάτι ενώ σπούδαζε υποκριτική. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τα μαθήματα και η δουλειά του αυτή του έχει χαρίσει ταξίδια από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook