Τελευταία ενημέρωση 15:23

Τα έργα στον τομέα του πολιτισμού τα οποία χρηματοδοτούνται ή πρόκειται να ενταχθούν για να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε σήμερα στο Ηράκλειο η Γ.Γ. του υπ.Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Θανάση Καρούντζο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ.Αρναουτάκης από την συζήτηση διεφάνει πως «προχωρούν πολύ καλά όλα τα έργα στην Κρήτη. Ήδη γίνονται δημοπρατήσεις για τα νέα μουσεία σε Χανιά και Αγιο Νικόλαο και προχωρούμε στην δημοπράτηση για το μουσείο Μεσαράς.
Επίσης προχωρά μια σειρά έργων σε όλη την Κρήτη και με μιαν άριστη συνεργασία η οποία αποσκοπεί στο να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες».
Στις 5 το απόγευμα η κα Μενδώνη θα μεταβεί στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου και θα επισκεφθεί την Σπιναλόγκα προκειμένου να υπογραφεί το τεχνικό δελτίο για τις συνεχιζόμενες εργασίες αναστύλωσης.


Όπως ανακοινώθηκε στις 09.30 το πρωί της Παρασκευής (6/5) ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, για να συνεργαστούν σε θέματα που αφορούν το Δήμου Ηρακλείου και έχουν σχέση με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου 7/5 η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στο δημαρχείο Μαλεβιζίου προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο Κ.Μαμουλάκη για το μουσείο Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook