Παρά το κρύο στην πόλη του Ηρακλείου, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το χώρο στο αίθριο της Λότζια ζέσταναν το περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας, διάθεσης προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο όλων των δημιουργών που συμμετείχαν, αλλά και των Ηρακλειωτών που αγόρασαν τα χειροποίητα δημιουργήματα στο παζάρι αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες.

Το παζάρι αλληλεγγύης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας & Αλληλεγγύης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης συνεχίζεται και αύριο στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).

Στο παζάρι «πωλούνται» χειροποίητα είδη που έχουν κατασκευαστεί από ομάδες ωφελούμενων του Δήμου Ηρακλείου (ομάδες ηλικιωμένων & ανέργων γυναικών) των τμημάτων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με στόχο την αλληλεγγύη προς τις άπορες οικογένειες που στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των ομάδων ηλικιωμένων γυναικών που παρά το κρύο ήταν εκεί. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δούλεψαν με κέφι, μεράκι και τρυφερότητα, φτιάχνοντας τις χειροποίητες κατασκευές, τα εργόχειρα, τα παραδοσιακά γλυκά, ώστε με τα χρήματα που θα μαζευτούν να αγοραστούν τρόφιμα για το Δίκτυο της Φτώχειας.

Με την προσπάθεια τους μας έδειξαν την κοινωνική ευαισθησία μίας γενιάς που έχει περάσει δύσκολα, αλλά δεν παραιτείται συνεχίζει να αγωνίζεται, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει ανάγκη καμία γενιά δεν περισσεύει και όλοι μπορούμε να είμαστε ενεργοί δίπλα στο συνάνθρωπό μας.

Συμμετοχή στη δράση έχουν και οι εργαζόμενες γυναίκες μέσω της Δομής Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αξίζει όλοι οι Ηρακλειώτες να επισκεφτούν το παζάρι, να θαυμάσουν την προσπάθεια, να αγοράσουν δώρα για τους αγαπημένους τους και να στηρίξουν τις άπορες οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου.

Μερικά από τα δημιουργήματα μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.heraklion.gr/files/pazari_kekoif_122013/kekoif/talos.html

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook