Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Έτος των Πολιτών 2013, αλλά και του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, Βασιλική Μαδούλκα και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας , Καινοτομιών και Εθελοντισμού, Νίκος Γιαλιτάκης πραγματοποίησαν ενημερωτικές επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η υπεύθυνη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, μίλησε στα παιδιά για την έννοια του ενεργού πολίτη και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Παράλληλα με ιδιαίτερα κατανοητό παιδευτικό τρόπο έγινε ενημέρωση στα παιδιά για τις έννοιες της υπευθυνότητας, της μάθησης, της συμμετοχής κ.α.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Γιαλιτάκης, ανέλυσε την έννοια της Τοπικής Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη λειτουργία του Δήμου. Ακολούθησε συζήτηση και απάντησε στα πολλά ερωτήματα των παιδιών.

Ο Αντιδήμαρχος και οι μαθητές συμφώνησαν από κοινού κάνοντας πράξη τη διακήρυξη βάσει της οποίας τα παιδιά δεσμεύονται να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook