Τα link είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους παράγοντες που αυξάνουν την επισκεψιμότητα του site μας και ανεβάζουν τη θέση του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Τα κατάλληλα link που θα στέλνουν τους αναγνώστες στο site μας θα πρέπει να υπάρχουν σε θέσεις που είναι δύσκολο να βρεθούν κάποια άλλα ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και να βρίσκονται σε τοπικού χαρακτήρα website ή blog, οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, site πανεπιστημίων και γενικά αξιοσέβαστων οργανισμών, website με αξιολογήσεις και κριτικές προϊόντων και υπηρεσιών σαν τις δικές μας.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να προσθέσουμε τα link μας παντού στον κυβερνοχώρο.

Σχολιάστε σε τοπικά blog

Η ιδέα εδώ είναι να εμπλακείτε όσο το δυνατόν περισσότερο σε συζητήσεις, αναρτήσεις, σχόλια που γίνονται για την τοπική κοινωνία, την περιοχή, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα στα οποία ειδικεύεστε με σχόλια, αναρτήσεις και επισημάνσεις. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα ανακαλύψετε στην «μπλογκόσφαιρα», όλα εκείνα τα κείμενα που τυχόν σας ενδιαφέρουν:

Καταρχάς φτιάξτε μία λίστα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει και τις λέξεις-κλειδιά που ψάχνετε.

Μετά, πηγαίνετε στο Google Blog Search και αναζητήστε τοπικά blog που φιλοξενούν αναρτήσεις και συζητήσεις για τις λέξεις-κλειδιά που σας αφορούν.

Από αυτά, επιλέξτε εκείνα που έχουν ποιοτικό περιεχόμενο, που σας ενδιαφέρει, σχετικό πάντα με τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεστε.

Διαβάστε κάποιες από τις αναρτήσεις των συγκεκριμένων blog και κάντε όπου μπορείτε ενδιαφέροντα σχόλια, ή πάρ’ τε θέση σε κάποια συζήτηση.

Τέλος, προσθέστε και τα link σας, συμπεριλαμβάνοντας το domain σας και κάποιες σελίδες που μπορεί να διατηρείτε σε social media (Google+, Facebook κ.ά.) ή σε καταλόγους επαγγελματιών (Vrisko.gr).

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίζουμε με σχόλια τύπου ‘spam’ οποιοδήποτε blog ή ανάρτηση σε μέσο που ενδιαφέρει το κοινό μας, κάνοντας αναρτήσεις χωρίς νόημα, μόνο και μόνο για να μας προσέξουν, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει σαφώς αρνητικό αντίκτυπο…

Ενώστε τις δυνάμεις σας με άλλα blog ή website

Το να κάνετε περιστασιακά αναρτήσεις σε blog και website του επαγγελματικού τομέα ή της τοπικής κοινωνίας σας βοηθάει επίσης στην αναγνωρισιμότητά σας ως επαγγελματία και φυσικά αποφέρει τα πολυπόθητα link.

Αρκεί φυσικά, να πρόκειται για ιστότοπους που χαίρουν εκτίμησης από την διαδικτυακή κοινότητα και τα κείμενά σας να ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό –με κάποιες χρηστικές συμβουλές ίσως;

Καταρχάς φτιάξτε μία λίστα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει και τις λέξεις-κλειδιά που ψάχνετε. Μετά, πηγαίνετε πάλι στο Google Blog Search και αναζητήστε τοπικά blog που φιλοξενούν αναρτήσεις και συζητήσεις για τις λέξεις-κλειδιά που σας αφορούν.

Αν είναι δύσκολο να βρείτε blog που δέχονται να φιλοξενήσουν κείμενα από αναγνώστες, προσθέστε και τη φράση «αναρτήσεις από αναγνώστες» στην αναζήτησή σας.

Επικοινωνήστε με τους διαχειριστές των ιστότοπων που σας ενδιαφέρουν και μόλις δεχτούν να τους στείλετε κάποια ανάρτηση, προσθέστε τα link σας μαζί με το όνομά σας στη ροή του κειμένου σας, το οποίο φυσικά και πρέπει να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και καλογραμμένο.

Επίσης, προσπαθήστε, αν το επιτρέπει και ο διαχειριστής του ιστότοπου, να προσθέσετε απευθείας τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας σας.

Έχετε στο μυαλό σας πως οι παραπάνω τεχνικές είναι αρκετά «προχωρημένες» ώστε να τις εφαρμόσει ο ανταγωνισμός σας, οπότε για αρχή μία με δύο τέτοιες αναρτήσεις σε άλλα site αρκούν για να μετρήσετε τα αποτελέσματά τους.

Δώστε θετικές κριτικές σε τοπικές επιχειρήσεις που εκτιμάτε

Πολλές επιχειρήσεις φιλοξενούν κριτικές των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Αναζητήστε website με επαγγελματίες και επιχειρήσεις τα προϊόντα των οποίων έχετε δοκιμάσει και σας αρέσουν και γράψτε τη γνώμη σας, με τον όρο ότι θα προσθέσουν link για το site σας. Μία win-win προβολή που συμφέρει και τους δυο σας.

blog.vrisko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook