Για πολλά και διάφορα θέματα μίλησε στην συνέντεξη τύπου της Πέμπτης (5/5) ο προπονητής του Πλατανιά Τίμος Καβακάς. Πέρα από το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα ο 38χρονος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για τον παίκτη του ΑΟΧ, Σωτήρη Τσάτσο, στην υπόθεση παραμονής του στους \”ερυθρόλευκους\” αλλά και στα σχέδια που πρέπει να γίνουν για τη νέα χρονιά.

Για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή παραδέχτηκε οτι ο αντίπαλος είναι κοντά στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και μπορεί να τα καταφέρει αλλά τόνισε οτι ο Πλατανιάς σε καμία περίπτωση δεν θα πάει στην Πάτρα σαν κομπάρσος και με σκοπό να συμμετέχει στην φιέστα που ετοιμάζουν οι επίδοξοι πρωταθλητές.

Όσον αφορά το δημοσίευμα περί ενδιάφεροντος δικού του για τον Σωτήρη Τσάτσο του ΑΟΧ ξεκαθάρισε και πάλι οτι δεν ισχύει και το ρεπορτάζ δεν ανέφερε αληθινά γεγονόντα.

Σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα τόνισε χαρακτηριστικά οτι περιμένει μέχρι τις 20 Μαΐου που τελειώνουν οι επίσημες υποχρεώσεις του Πλατανιά την πρόταση ανανέωσης από την διοίκηση και είπε οτι θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσει μέχρι τότε το θέμα και να μην μπαίνουν σε τηλεφώνικες συζητήσεις την περίοδο που θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ακόμα ανέφερε οτι θα πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά και ότι έχουν καθυστερήσει κάποια ζητήματα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του προπονητή του Πλατανιά:

\”Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για μας, από μαθηματικής πλευράς. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι-γιορτή για το ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι το οποίο θα έχει πάρα πολύ κόσμο. Για τους ποδοσφαιριστές μου θα έλεγα ότι θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να παίξουν απέναντι σε τόσο κόσμο. Έχω ζήσει στην πόλη της Πάτρας για 2,5 χρόνια και πέρασα πάρα πολύ καλά. Γνωρίζω τον κόσμο ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και νομίζω πως η ατμόσφαιρα θα είναι η ιδανική για να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θα πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι\”.

Ο Πλατανιάς θα παίξει στην Πάτρα για να \”συμμετάσχει\”, τρόπος του λέγειν, στην γιορτή της Παναχαϊκής ή για να διεκδικήσει τις μαθηματικές ελπίδες που του έχουν απομείνει για την είσοδό του στα μπαράζ;

\”Ο Πλατανιάς πάει να παίξει μπάλα. Πάμε να δώσουμε έναν αγώνα όπως αυτούς που δίνουμε κάθε Κυριακή κι από εκεί και πέρα, εφόσον έχουμε μαθηματικές ελπίδες, αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο, να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Κανένας προπονητής παγκοσμίως δεν προετοιμάζει την ομάδα του για να πάει να δει την ατμόσφαιρα ή να παρακολουθήσει αν έχει κόσμο ή όχι. Βέβαια, μας ευχαριστεί πάρα πολύ που θα βρεθούμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για την Πάτρα και την πόλη της Αχαΐας. Προσωπικά θα έλεγα ότι η ομάδα αυτή αξίζει να βγει στην Β’ Εθνική και όχι στην Β’ Εθνική, αλλά στην Α’ Εθνική. Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με πάρα πολύ κόσμο. Έχει γίνει μια προσπάθεια από τον πρόεδρό της, τον κ. Κούγια, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα, και νομίζω ότι δικαιωματικά θα πρέπει ν’ ανέβει στην Β’ Εθνική. Και βάσει εικόνας, νομίζω πως είχε την πιο σταθερή στο β’ γύρο. Και βάσει ομάδος και βάσει οργάνωσης και βάσει ονόματος και βάσει φανέλας. Όλα αυτά συντελούν στο ότι η Παναχαϊκή θα πρέπει ν’ αλλάξει κατηγορία. Κι εγώ είμαι ένας απ’ αυτούς που λένε ότι η ομάδα αυτή πρέπει ν’ αλλάξει κατηγορία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάμε να γίνουμε σάκος του μποξ στην Πάτρα. Εμείς θα πάμε να υπερασπίσουμε το όνομά μας, τους εαυτούς μας, την ομάδα μας, το χωριό μας και να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Μπορεί λοιπόν ο Πλατανιάς απέναντι σε αυτή την ομάδα που πράγματι ξεχώρισε φέτος στην κατηγορία, ν’ αντιπαραθέσει τον εγωισμό και τα χαρίσματα που τον διακρίνουν;

\”Όποιες ελπίδες έχουμε θα τις κυνηγήσουμε\”.
 
Την Τετάρτη (4/5) προέκυψε από δημοσίευμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους σας για τον Σωτήρη Τσάτσο του Α.Ο. Χανιά, το οποίο αργότερα διαψεύσατε. Θα μας αναλύσετε τι ακριβώς ισχύει;

\”Το θέμα αυτό το δημιουργήσατε εσείς, δεν το δημιούργησα εγώ. Ουδέποτε μίλησα για μεταγραφικούς στόχους. Εγώ δεν μίλησα για μεταγραφικούς στόχους, αν θυμάστε καλά, ούτε τον Δεκέμβριο που επιμένατε και μου κάνατε ερωτήσεις ποιους παίκτες θα πάρουμε, πόσο μάλλον τώρα που ουσιαστικά δεν έχω έρθει και σε συμφωνία με την ομάδα. Πώς να προσεγγίσω ποδοσφαιριστές και να μιλήσω για του χρόνου όταν δεν έχω συμφωνήσει εγώ ο ίδιος; Νομίζω ότι είναι αστείο. Και είναι αστεία όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται\”.
 
Το δημοσίευμα όμως δεν αναφερόταν σε προσέγγιση αλλά σε φιλολογικό ενδιαφέρον.

\”Όχι, δεν υπάρχει ούτε φιλολογικό ενδιαφέρον ούτε επίσημο ενδιαφέρον ούτε… πλατωνικό ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για τίποτε άλλο πέραν από το παιχνίδι της Κυριακής. Μας ενδιαφέρει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα κι από εκεί και πέρα να μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης, γιατί τελειώνουν οι μέρες. 20 του μήνα είναι η τελευταία συγκέντρωση που θα κάνει η ομάδα. Προσωπικά θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνω του χρόνου. Ευελπιστώ ότι το επόμενο 10ήμερο θα είναι κρίσιμο και για μένα και για την ομάδα. Για το τι θα κάνει του χρόνου η ομάδα\”.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που αναφερθήκατε στο συγκεκριμένο θέμα, της παραμονής σας, υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη είτε για το δικό σας θέμα είτε στα διοικητικά του Πλατανιά σχετικά με την επόμενη μέρα της ομάδας;

\”Κοιτάξτε, έχω πει εξ αρχής ότι θα περιμένω την ομάδα για να μιλήσω. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε κανένα θέμα είτε οργανωτικό είτε προπονητικό είτε αγωνιστικό και θα έλεγα ότι αυτό είναι ανησυχητικό για μένα. Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ όσον αφορά τη νέα χρονιά. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις. Εγώ θα βρίσκομαι στα Χανιά έως τις 20 του μήνα, από εκεί και πέρα θ’ αναχωρήσω για την πατρίδα μου. Από εκεί και πέρα, καλό θα είναι να ρωτήσετε πάνω σε αυτό το θέμα, τη διοίκηση. Εγώ μέχρι τις 20 του μηνός θα είμαι εδώ. Από εκεί και πέρα θα φύγω\”.

Εννοείτε και ότι θα περιμένετε για την εξέλιξη του θέματος, τον Πλατανιά έως τις 20 του μήνα;

\”Όχι, είναι προγραμματισμένο να φύγω. Το σωστό είναι όταν έχεις έναν άνθρωπο, να μιλάς τετ-α-τετ και όχι από το τηλέφωνο. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος, όταν έχεις κάποιον απέναντί σου να συζητήσεις, να το κάνεις από το τηλέφωνο. Θα ήταν άκαιρο θα έλεγα να συζητήσουμε διά τηλεφώνου. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει και η διάθεση της διοίκησης είναι μέχρι τις 20 του μήνα, να κάνουμε μια συζήτηση, να δούμε τι γίνεται. Πάντως είναι πολλά τα θέματα τα οποία πρέπει να οργανωθούμε και να μιλήσουμε\”.

Στην προκειμένη περίπτωση, εσείς εκλαμβάνετε τη στάση της διοίκησης ως απλά μία καθυστέρηση ή ότι μπορεί να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους;

\”Όχι. Νομίζω ότι έχουν δείξει τη διάθεση πως επιθυμούν να συνεργαστούμε και τη νέα χρονιά. Μου το έχουν πει και εμένα προσωπικά. Νομίζω ότι το σωστό και το πιο λογικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι της Κυριακής και να ξεκινήσουμε από Τρίτη-Τετάρτη μία συζήτηση για το τι θα κάνουμε τη νέα χρονιά. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό\”.

Είχατε πει την προηγούμενη φορά ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσετε, είναι η ομάδα να θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους τη νέα χρονιά. Σχετικά με αυτό το θέμα, έχετε διαπιστώσει από τη διοίκηση την οποιαδήποτε ένδειξη των προθέσεών της;

\”Γνωρίζετε πολύ καλύτερα τους συγκεκριμένους ανθρώπους και τη διοίκηση, το πώς σκέφτονται και το πώς λειτουργούν. Είμαι σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να παίξουν και οι ίδιοι τον ρόλο του κομπάρσου στο νέο πρωτάθλημα. Από τη φύση τους είναι εγωιστές και αυτό που έχουν ξεκινήσει να κάνουν, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το αφήσουν χωρίς να το υπερασπιστούν. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματός τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι εγωιστές και δεν πρόκειται να αρκεστούν σε μία καλή πορεία της ομάδας ή να σωθούν την προτελευταία αγωνιστική. Νομίζω ότι μία πορεία εξίσου ανάλογη της φετινής, θα είναι ο στόχος και για τη νέα χρονιά\”.

Εννοείτε επομένως ότι δεν σας έχουν αναλύσει τις προθέσεις τους;

\”Όχι δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Αυτή είναι η δική μου γνώμη, βάσει των όσων έχω καταλάβει για τη διοίκηση με την οποία συνεργάζομαι 8-9 μήνες. Νομίζω πως έχω ψυχολογήσει τους ανθρώπους και το πώς σκέφτονται. Δεν θα άρεσε και στους ίδιους να συμπληρώνουν το πρωτάθλημα. Νομίζω πως δεν είναι στη φύση τους να κάνουν κάτι τέτοιο. Και είχα πει σε παλαιότερη συζήτηση μαζί σας ότι όσο θα βρίσκομαι στον Πλατανιά, και είναι η δική μου θέση και φιλοσοφία, η ομάδα θέλω να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο\”.

Προσωπικά και πέραν του πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση για τον Πλατανιά, έχετε σκεφτεί πώς θα θέλατε την ομάδα τη νέα χρονιά; Υπάρχουν κάποια σχέδια;


\”Εννοείται. Φτάνουμε στο τέλος. Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει να κάνω την έκθεσή μου, την οποία θ’ αφήσω στη διοίκηση είτε μείνω είτε φύγω. Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι θα πράξουν αναλόγως προς το συμφέρον της ομάδας τους. Εγώ τις θέσεις και τις ιδέες μου θα τις καταθέσω και θα δούμε\”.


Είναι πολύ θεωρητική η ερώτηση, αλλά αυτό το πλάνο περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές;

\”Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, νομίζω πως ήδη είμαστε λίγοι σαν έμψυχο δυναμικό. Φανταστείτε ότι τη νέα χρονιά θα αποχωρήσουν και κάποιοι παίκτες, γιατί έχουν φιλοδοξίες, γιατί θέλουν να πάνε παραπάνω, γιατί έκαναν μια πολύ καλή σαιζόν. Λογικό είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από μεγαλύτερες ομάδες. Τώρα, αν θα μείνουν ή όχι, θα έλεγα ότι δεν είναι δικό μας θέμα γιατί οι παίκτες αυτοί μένουν ελεύθεροι. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας να τους κρατήσουμε. Από εκεί και πέρα όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα σταθούμε και δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο ούτε θα κακίσουμε για τους παίκτες που θ’ αποχωρήσουν από την ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι η ομάδα θα πρέπει να χτιστεί εκ νέου. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, η οποία δεν θα κρατήσει για 1 χρόνο. Θα πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια, τουλάχιστον. Μόνο έτσι νομίζω ότι θα ξεκινήσει η ομάδα αυτή να έχει βιωσιμότητα. Δε μπορούμε δηλαδή να πάρουμε έναν αριθμό Χ ποδοσφαιριστών και του χρόνου να μην τους έχουμε. Δεν γίνεται. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά μετά από την αρχή. Και φέτος αυτό πάθαμε\”.
 

Αυτό σημαίνει δηλαδή συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας;

\”Δύο-τριών χρόνων, παιδιά σε καλή ηλικία για να παίξουν ποδόσφαιρο. 4-5 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έχουν εμπειρία την οποία δεν είχαμε φέτος, για να κάνουμε αυτό που θέλουμε και οραματιζόμαστε. Θα με διευκολύνουν και εμένα ως προπονητή στο έργο μου όπως και τη διοίκηση βέβαια. Όλα θα πρέπει να γίνουν με σύνεση και προγραμματισμό. Θα πρέπει κάθε μας βήμα και κάθε επιλογή, να είναι πολύ προσεκτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πέσουμε πάλι έξω\”.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook