Μία από τις δυσκολίες που συνοδεύουν την οδήγηση της μοτοσυκλέτας είναι οι λειτουργίες που απαιτούν τις εκλεπτυσμένες δυνατότητες των δακτύλων. Όπως οι επιλογές σε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα, κλπ.

Η BearTek Motorcycle έφτιαξε ένα επαναστατικό γάντι που λύνει όλα αυτά τα προβλήματα. Πώς; Ενσωμάτωσε διακόπτες μέσα στα δάκτυλα του γαντιού.

Από την εποχή που στα τηλέφωνα και στις σχετικές συσκευές (π.χ. φωτογραφικές, GPS) κυριάρχησαν οι οθόνες αφής, οι κατασκευαστές γαντιών προσπαθούσαν να βρουν λύσεις ώστε να μπορεί ο μοτοσυκλετιστής να τις λειτουργεί φορώντας τα γάντια του.

Το νέο μοντέλο της BearTek προτείνει μια ακόμη πιο λειτουργική πατέντα για τη χρήση φορητών συσκευών. Συνδέεται ασύρματα μαζί τους και πραγματοποιεί τον έλεγχο των λειτουργιών από μια σειρά κουμπιών ενσωματωμένων στα δάκτυλα του γαντιού.

Η απάντηση σε μια εισερχόμενη κλήση στο κινητό ή επιλογή μουσικής και εναλλαγής κομματιών από το κινητό τηλέφωνο, ακόμη και η λήψη φωτογραφιών, είναι λειτουργίες που πλέον ο μοτοσυκλετιστής θα μπορεί να πραγματοποιεί χωρίς να βγάλει τα χέρια του από το τιμόνι και φυσικά φορώντας τα γάντια του.

\"\"

Τα γάντια της BearTek, εξελίχθηκαν από τη Blue Infusion Technologies που τοποθέτησε μια μικρή συσκευή αναγνώρισης Wi-Fi και σύνδεσης μέσω Bluetooth που συγχρονίζει τα γάντια με τις επιθυμητές συσκευές. Όλο το hardware της συσκευής είναι κρυμμένο στη ράχη του αριστερού γαντιού.

Θέτοντας το γάντι σε λειτουργία πατώντας το σχετικό κουμπί στην κορυφή του αντίχειρα, ο οδηγός μπορεί να συγχρονίσει το γάντι με την συσκευή που θέλει, μετά να τη βάλει στην τσέπη του και να μην την αγγίξει ξανά.

Τα 6 κουμπιά του γαντιού δίνουν τη δυνατότητα για πολλαπλές λειτουργίες. Τα κουμπιά είναι τοποθετημένα στις δύο τελευταίες φάλαγγες του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου δακτύλου που συνδυάζονται με το κουμπί στην άκρη του αντίχειρα.

Η συσκευή Wi-Fi συγχρονίζει προς το παρόν το γάντι με τις κάμερες της GoPro, για λήψη φωτογραφιών και βίντεο εν κινήσει. Μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των μοτοσυκλετιστών που ήταν εξαιρετικά δύσκολη στην χρήση της μέχρι τώρα και με μεγάλα κενά πλάνα βίντεο μέχρι να πατηθεί το «rec», να ξαναμπεί το γάντι και να ξεκινήσει ο οδηγός.

Τώρα με το πάτημα του κατάλληλου δακτύλου, η κάμερα ανάβει, εναλλάσσει τις επιλογές της, τραβά φωτογραφία, ξεκινά και σταματά την εγγραφή βίντεο.

\"\"
Επιπλέον η συσκευή του Bluetooth συνεργάζεται με τα iPhone, προσφέροντας απάντηση και απόρριψη εισερχόμενων κλήσεων και πέρασμα στην μουσική έκθεση. Η λειτουργία και ο έλεγχος και των δύο συσκευών μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα.

Η Blue Infusion παρουσίασε πρόσφατα τα γάντια στοχεύοντας στην περίοδο των επερχόμενων εορτών και στους πιο τολμηρούς μοτοσυκλετιστές. Όχι όμως αποκλειστικά σε αυτούς γιατί τα πλεονεκτήματα της εφεύρεσης μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλοι χρήστες γαντιών, όπως σκιέρ, ορειβάτες κα.

Τα γάντια βγαίνουν σε 3 διαφορετικούς τύπους. Ένα γνήσιο μοτοσυκλετιστικό με προστασία από ανθρακονήματα, ένα πλήρως αδιάβροχο με τεχνολογία Primaloft για το χιόνι και ένα πιο απλό για καθημερινή χρήση.

Ένα ζευγάρι μαζί με κιτ Bluetooth ή Wi-Fi/GoPro που το συνοδεύει ανάλογα με τον τύπο κοστίζει 165 ευρώ για το «καθημερινό», 182 ευρώ για το χιονιού και 200 ευρώ για το γάντι μοτοσυκλέτας.

Η κεντρική μονάδα μπορεί να βγει από το γάντι καθώς είναι απλά τοποθετημένη στην ειδική της θέση. Μπορεί έτσι να εναλλάσσεται μεταξύ διαφόρων γαντιών ανάλογα με τη χρήση.

Χωρίς τη συσκευή τα γάντια κοστίζουν από 70 ευρώ και κάθε μονάδα κοστίζει 102 ευρώ. Η αυτονομία της συσκευής ξεπερνά τις 80 ώρες χρήσης και η επαναφόρτιση γίνεται σε 8 ώρες.

Ενώ μια εφαρμογή Android είναι στα σκαριά, εσείς δείτε στο βίντεο τον τρόπο λειτουργίας του γαντιού της BearTek…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook