Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους μελετητές του έργου του Φράγματος Αγίου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ιεράπετρας με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Μανόλη Ζαχαρενάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα που αφορούν την ωρίμανση του έργου με σκοπό την ολοκλήρωση της μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει στο τελικό στάδιο υλοποίησης. Το έργο θα αποτελέσει έργο – γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο και με την υλοποίηση του θα καλύψει σημαντικές ανάγκες άρδευσης στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Ιεράπετρας.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που αναμένεται να αρδεύσει μια περιοχή 9.000 στρεμμάτων. Το φράγμα έχει χωρητικότητα 1,85 εκ. Κυβικά μέτρα νερό και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Για το λόγο αυτό άλλωστε προσπαθούμε να προχωρήσουμε με τους γρηγορότερους ρυθμούς για να είναι έτοιμο να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει η υλοποίησή του”, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook