Πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι αγαπημένοι μας ήρωες κινουμένων σχεδίων φόρεσαν τα γιορτινά τους και επιστρέφουν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, όλο εκπλήξεις και ανατροπές!! Ο Εμπενίζερ, ο Τζακ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών αλλά και η Ιωάννα Θέμελη ταξιδεύουν με το Polar Express και σπεύδουν για να φτάσουν στο Μουσείο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα!

Αυτή τη φορά θα δουλέψουν μαζί μας για να κατασκευάσουμε το φαινακιτοσκόπιο, μία από τις παλαιότερες μηχανές κινουμένου σχεδίου. Ο Άγιος Βασίλης, τα έλκηθρα και οι τάρανδοί του, θα ξαναζωντανέψουν χρησιμοποιώντας αυτήν την πρώιμη τεχνική κίνησης. Ετοιμαστείτε να κατασκευάσετε τη δική σας μηχανή κινουμένου σχεδίου για ένα πρωτότυπο, δημιουργικό δώρο, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Ο Εμπενίζερ, ο Τζάκ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών, η δημιουργός κινουμένου σχεδίου Ιωάννα Θέμελη και εμείς θα σας περιμένουμε για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 11.00΄π.μ. ενώ στις 28 Δεκεμβρίου θα σας περιμένουμε ξανά την ίδια ώρα με πρωτοχρονιάτικη διάθεση!

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού ως Α΄ Γυμνασίου και το κόστος συμμετοχής τους είναι 5 ευρώ ανά άτομο. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους.

Η διάρκειά των εργαστηρίων υπολογίζεται στις δύο ώρες και η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 (εσωτ: 106), Φανή Καμπάνη, μεταξύ 13.00-17.00 καθημερινά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook