Άλλη μια παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, \”μπλοκάροντας\” σύμφωνα με ανακοίνωση ακόμη έναν πλειστηριασμό ακινήτου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Άλλη μια επιτυχής παρέμβαση της Λ.Σ.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα(Τετάρτη 11/12) στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα μέλη και απλοί πολίτες παραβρεθήκαμε, για να παρέμβουμε αποσοβώντας άλλο ένα «έγκλημα» εις βάρος ενός συμπολίτη μας.

Πιο συγκεκριμένα,σήμερα ήταν σε διαδικασία πλειστηριασμού:
1) ένα ακίνητο στο Φόδελε από τράπεζα
2) δύο ακίνητα ανάμεσα σε ιδιώτες

Για την πρώτη περίπτωση,προσήλθαν 2 εκπρόσωποι της τράπεζας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους όλων μας.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ενοχλημένος από ένα μέλος μας, ζήτησε από έναν αστυνομικό με άκρως προκλητικό τρόπο προστασία, λέγοντας «μαζέψτε τον αυτόν», οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα πνεύματα.

Από την αρχή της διαδικασίας μέχρι και το τέλος, παραμείναμε στην αίθουσα, όπου με συνεχείς αναφορές στον απάνθρωπο τρόπο που «ληστεύουν» οι τράπεζες τα σπίτια μας , απευθυνόμασταν στους δύο τραπεζιτικούς.

Η μόνη απάντηση που μας δινόταν ήταν ότι κάνουν την «δουλειά» τους και όταν πλέον είδαν ότι κυριολεκτικά ήμασταν αποφασισμένοι να εμποδίσουμε μέχρι τέλους την διαδικασία, αποφάσισαν να μην δώσουν προσφορά, πιθανώς φοβούμενοι κάποιο επεισόδιο.

Προς την λήξη του ωραρίου, μας απηύθυναν τον λόγο, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν με γελοίο τρόπο την παρουσία τους.

Είπαν ότι είχαν προσέλθει για να είναι απλά παρόντες στην διαδικασία, σε περίπτωση που κάποιος ιδιώτης ήθελε να δώσει προσφορά και για να δουν ιδίοις όμμασι το ποσό που θα δινόταν, για να γνωρίζουν εάν μπορεί να αποπληρωθεί το οφειλούμενο ποσό προς την τράπεζα!!!!

Παραμείναμε μέχρι τέλους, και έτσι καταφέραμε να σώσουμε το σπίτι του συμπολίτη μας, έστω και βγάζοντας άγονο τον πλειστηριασμό.

Σαν Λ.Σ.Π. οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες, οι οποίοι είχαν μια πολύ καλή στάση απέναντί μας, καθώς δεν θέλησαν να πυροδοτήσουν την ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε τρόπο.

Μετά το πέρας της παρέμβασής μας, έλαβε χώρα έξω από το κτήριο και η τακτική μας λαϊκή συνέλευση, όπου πάρθηκε απόφαση να γραφτεί μια δελτίο τύπου-καταγγελία προς τον σύλλογο των συμβολαιογράφων για την παρανομία που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα από συγκεκριμένο μέλος τους και επίσης να ζητηθεί να πάρουν θέση με απάντησή τους για το συγκεκριμένο θέμα.(δείτε εδώ)

Επίσης ανανεώθηκε το τακτικό μας ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη 18/12/13 στις 15:15 και πάλι στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Καλούμε όλα τον κόσμο, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/13 και ώρα 15:15 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!!!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook