Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε άβολα που έγινε μέσα σε λίγες ώρες πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ για το «ανάρμοστο φλερτ» που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και την περίφημη selfie φωτογραφία που έκανε έξαλλη την σύζυγο του πλανητάρχη, Μισέλ, αλλά έσπευσε να δικαιολογήσει την χαρωπή συμπεριφορά της στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για το Νέλσον Μαντέλα.

Σε δηλώσεις της σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της πατρίδας της, την «Berlingske», η ξανθιά πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, Χέλε Τορνινγκ Σμιτ, υποστήριξε πως η στάση της δεν ήταν διαφορετική από το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στο ποδοσφαιρικό στάδιο του Σοβέτο καθώς υπήρξαν στις κερκίδες χοροί και… πανηγύρια για έναν άνθρωπο που έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών.

Μπορεί οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να την επέκριναν δριμύτατα για την απρεπή συμπεριφορά της, όμως ο δανέζικος Τύπος που είναι πλέον εξοικειωμένος με την τρόπο που αντιδρά η πρωθυπουργός του, δεν ασχολήθηκε και πολύ με το θέμα.

Από την πλευρά της, πάντως, η «πέτρα του σκανδάλου» στο Γιοχάνεμπουργκ έσπευσε να δηλώσει: «Η ατμόσφαιρα ήταν βεβαίως μελαγχολική, όμως υπήρξε μία γιορτή για έναν άνθρωπο που έζησε μέχρι τα 95 χρόνια και κατάφερε να κάνει τόσα πολλά στη ζωή του. Υπήρξαν χοροί στις κερκίδες και τραγούδια, άρα η διάθεση ήταν θετική. Και τότε βγάλαμε μία πραγματικά αστεία selfie φωτογραφία. Πολλές φωτογραφίες τραβήχτηκαν εκείνη την ημέρα. Πολλές φωτογραφίες τραβήχτηκαν και από τον Ομπάμα, νόμιζα ότι θα είχε λίγη πλάκα. Αυτό δείχνει επίσης ότι ακόμα και όταν εμείς οι ηγέτες συναντιόμαστε, είμαστε κανονικοί άνθρωποι και περνάμε καλά μαζί». Παραθέτοντας την απάντηση της ξανθιάς πρωθυπουργού της Δανίας, η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» διερωτάται τι θα μπορούσαν να μάθουν οι Βρετανοί πολιτικοί από μία γυναίκα που κυβερνά τη χώρα της ευτυχίας και του… μπέικον.

«Ήταν πράγματι τόσο κακή η selfie φωτογραφία;» γράφει σε άρθρο της η \”Telegraph\” και υπενθυμίζει στην διεθνή κοινότητα ότι στη χώρα της ευτυχίας, οι Δανοί δικαιολογούν απόλυτα την χαρούμενη συμπεριφορά της πρωθυπουργού τους στο Γιοχάνεμπουργκ. Την ίδια ώρα, όμως, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα , εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με το κυβερνητικό της έργο…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook