Σε online παρουσίαση θα δούμε τη νέα γενιά της Mercedes C-Class στις 16/12, ωστόσο μία νέα φωτογραφία του sedan διέρρευσε, αποκαλύπτοντας την εξωτερική της σχεδίαση.

Η νέα γενιά της C-Class έγινε πιο δυναμική και παραπέμπει σε μεγαλύτερης κατηγορίας sedan μοντέλα. Μάλιστα, στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να δούμε διαδικτυακά το νέο μοντέλο, που επίσημα θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι του Detroit, τον Ιανουάριο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα C-Class θα έχει μικρότερο βάρος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, για λόγους οικονομίας καυσίμου, ενώ για τον ίδιο λόγο θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα της Mercedes, την περίφημη «MRA». Παράλληλα, όπως συμβαίνει και με την υπάρχουσα γενιά, αναμένουμε και πάλι το λανσάρισμα του μοντέλου σε sedan, coupe και wagon εκδόσεις.

Από την άλλη λίγο καιρό πριν, η εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει επίσημα το εσωτερικό της 4ης γενιάς του premium μοντέλου, το οποίο θα ξεχωρίζει για τα αναβαθμισμένα υλικά κατασκευής του. Επιπλέον, θα διαθέτει σύστημα head-up display (πληροφορίες που απεικονίζονται στο εμπρός παρμπρίζ ηλεκτρονικά), μία οθόνη 7 ή προαιρετικά 8,4 ιντσών και ένα touch pad τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα.

\"\"

Ακόμα, όπως διέρρευσε, θα υπάρχει νέος «έξυπνος» κλιματισμός, ο οποίος χρησιμοποιεί το GPS για να εντοπίσει πότε το αυτοκίνητο περάσει από σήραγγα και να κλείσει αυτόματα τους αεραγωγούς, ώστε να απαγορέψει την εισροή βλαβερών αερίων στο εσωτερικό της καμπίνας.

Προαιρετικά, θα εξοπλίζεται και με την Airmatic ανάρτηση, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να διαλέξει ανάμεσα από 4 διαφορετικές ρυθμίσεις (Comfort, ECO, Sport και Sport Plus), ενώ μπορεί και να προσαρμοστεί αυτόματα με το οδόστρωμα, στο οποίο κινείται το όχημα.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, αναμένονται ο νέος 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300. Επιπλέον, φήμες θέλουν και νέους 3κύλινδρους κινητήρες, που θα συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου και τον περιορισμό των εκπομπών C02, να τροφοδοτούν το νέο μοντέλο.

Επίσης, δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμος και ο 1,6 turbo με 150 ίππους της A/B-Class, όπως και μικρού κυβισμού diesel μοτέρ, ενώ η Mercedes σκέφτεται σοβαρά να λανσάρει και μια υβριδική έκδοση.

\"\"

\"\"

\"\"autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook