Με ομιλία του Φώτη Κουβέλη, αυτήν την ώρα, άρχισε στον «Κεραμεικό» το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, το οποίο διεξάγεται στη σκιά των εξελίξεων που προέκυψαν μετά την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά της Πρωτοβουλίας των «58».

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε την πρόσκληση των «58» για κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές. «Θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου» δήλωσε.

Λοβέρδος: Δεν γίνεται εκβιαστικά η ενότητα

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «όποιος σήμερα πιέζει για την ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου εδώ και τώρα έχει ύποπτες προθέσεις» και στοχεύει στη διάλυση όλων των προσπαθειών για να υποστηρίξει τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτή τη φάση, είναι εκβιαστικό να λες ότι τώρα πρέπει να συγκροτήσεις το μέτωπο. Αυτό θα πρέπει να έρθει με βάση τις πολιτικές επιλογές που θα γίνουν στον επόμενο χρόνο. Χρονικά υπάρχει ο ορίζοντας των εκλογών του Μαΐου. Για εμάς κάθε προσπάθεια για ενότητα σημαίνει εκλογικό μέτωπο. Σημαίνει κοινό ψηφοδέλτιο. Συνεπώς δεν μπορείς να εκβιάζεις για αυτά όταν δεν έχουν δημιουργηθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις» είπε ο κ. Λοβέρδος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook