Ένα 6χρονο αγόρι αποβλήθηκε από το σχολείο του, στις ΗΠΑ, επειδή φίλησε μία συμμαθήτριά του και η ενέργειά του αυτή θεωρήθηκε σεξουαλική παρενόχληση. Για υπερβολική αντίδραση μίλησε η μητέρα του αγοριού στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Το περιστατικό συνέβη στο Lincoln School of Science and Technology στην Canon City του Κολοράντο και φαίνεται πως ο μικρός είχε αποβληθεί και στο παρελθόν επειδή είχε φιλήσει το κορίτσι ενώ είχε και άλλα προβλήματα πειθαρχίας, σύμφωνα με τη μητέρα του Jennifer Saunders.

Το αγόρι είπε πως είχε ερωτευτεί μια συμμαθήτριά του και πως κι εκείνη του ανταπέδωσε το φιλί. «Ήταν την ώρα του μαθήματος, διαβάζαμε και έσκυψα και τη φίλησα στο χέρι. Αυτό έγινε», περιέγραψε ο 6χρονος.

Η μητέρα του τόνισε πως δεν είδε κάτι κακό στην επίδειξη τρυφερότητας του γιου της και πως τον είχε τιμωρήσει στο παρελθόν για άλλα προβλήματα στο σχολείο αλλά σοκαρίστηκε όταν ο διευθυντής έθεσε το θέμα σε επίπεδο «σεξουαλικής παρενόχλησης».

«Αυτό φτάνει το πράγμα στα άκρα και δεν υπάρχει λόγος όταν πρόκειται για ένα 6χρονο παιδί. Τώρα ο γιος μου είναι όλο ερωτήσεις, με ρωτάει το είναι σεξ. Αυτό δεν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί, σεξ. Σε καμία πρόταση με ένα 6χρονο παιδί», δηλώνει.

Σύμφωνα με τον επόπτη του σχολείου, το αγόρι αποβλήθηκε λόγω της πολιτικής κατά των ανεπιθύμητων αγγιγμάτων και επαφών. «Θα πρέπει να εστιάσουμε στη συμπεριφορά του, συνήθως προσπαθούμε απλά να σταματήσουμε τον μαθητή αλλά αν η συμπεριφορά συνεχίζεται χρειάζεται να αναλάβουμε δράση και μερικές φορές φτάνει και μέχρι το επίπεδο της αποβολής», εξηγεί.

Ο David Welsh, σχολικός ψυχολόγος, ανέφερε πως κάποιες πολιτικές που έχουν στόχο να αποτρέψουν το σχολικό εκφοβισμό ή την παρενόχληση ίσως το παρακάνουν αλλά οι διοικήσεις των σχολείων είναι αναγκασμένες να υιοθετήσουν αυστηρή στάση λόγω του μεγάλου αριθμού παραπόνων από μαθητές και δασκάλους, αν δεν γίνει τίποτα.

«Όταν προβλέπεται μια πολιτική και μία διαδικασία, είναι δύσκολο να μην την ακολουθήσεις», τόνιζε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook