Φωτογραφίες που δείχνουν τις σορούς τριών ανδρών μέσα στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, κυκλοφόρησαν μέσω του Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι φωτογραφίες -των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί- τραβήχτηκαν από πακιστανό αξιωματούχο, που μπήκε στο κτηριακό συγκρότημα του Αμποταμπάντ, μια ώρα μετά το τέλος της επιχείρησης των αμερικανών κομάντο.


Οι φωτογραφίες δείχνουν τρεις άνδρες – που δεν κατονομάζονται – να κείτονται νεκροί. Δύο από αυτούς είναι ντυμένοι με την παραδοσιακή πακιστανική ενδυμασία, ενώ ο τρίτος φαίνεται να φορά μία άσπρη κοντομάνικη μπλούζα. Σε καμία από τις φωτογραφίες δεν φαίνονται όπλα. Ένας από τους νεκρούς κείτεται στο πάτωμα και δίπλα του φαίνονται ένα καλώδιο και κάτι που μοιάζει με νεροπίστολο.

\"\"Το Reuters, που υποστηρίζει την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, ανακοίνωσε ότι τις αγόρασε από πακιστανό αξιωματούχο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Το πρακτορείο, όπως αναφέρει τηλεγράφημά του, εκτός από τις συγκεκριμένες τρεις φωτογραφίες αγόρασε από τον ίδιο άνθρωπο και κάποιες άλλες, που δείχνουν εξωτερικές όψεις του κτιρίου όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν καθώς και τα συντρίμμια του αμερικανικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στο σημείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι φωτογραφίες αυτές ταιριάζουν με άλλες που τραβήχτηκαν από άλλες πηγές τη Δευτέρα. Επίσης, έχουν όλες την ίδια ανάλυση, κάτι που κατά το Reuters αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε επεξεργασία τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση της Ουάσινγκτον αναφορικά με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Την Τετάρτη, με συνέντευξή του στο CBS, ο πρόεδρος των Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες του Οσάμα μπιν Λάντεν, μετά τη δολοφονία του. Ο Ομπάμα υποστήριξε ότι αφενός ενδέχεται να γίνουν αντικείμενο προπαγάνδας της Αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ και αφετέρου «δεν είναι τρόπαια για να τα επιδεικνύουμε».

Σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στο «Σημείο Μηδέν» για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Μπ.Ομπάμα θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των περίπου 3.000 νεκρών και θα συναντηθεί με μέλη οικογενειών των θυμάτων.

Για να δείτε ολόκληρες τις φωτογραφίες (οι οποίες είναι πραγματικά πολύ σκληρές) επισκεφθείτε:

http://planet-greece.blogspot.com/2011/05/blog-post_05.html

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook