Την Κρήτη και συγκεκριμένα πέντε σχολεία του Δήμου Σφακίων του Νομού Χανίων επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα το νέο πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, «Πλοήγηση στον Κόσμο», παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερους από πενήντα μαθητές.
Μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera) και προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους. 
Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων, στο Ασκύφου Κρήτης, η COSMOTE θα διαθέσει τεχνολογικό εξοπλισμό στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο της Χώρας Σφακίων, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ανώπολης και στα Δημοτικά Σχολεία Ασκύφου και Βουβών, ανοίγοντας νέους δρόμους στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής.

Σημαντική όμως είναι και η δωρεά πενήντα φορητών υπολογιστών στους μαθητές του Δήμου Σφακίων από τον Ερευνητή, Διευθυντή Πληροφορικής, Media Lab, MIT και μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Μπλέτσα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπλέτσας, με αφορμή τη διεθνή διάκρισή του από πολυεθνική εταιρεία, για την προσφορά του στην έρευνα και την εκπαίδευση διέθεσε το χρηματικό ποσό της βράβευσής του στη δωρεά των φορητών υπολογιστών, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής ένα πολύτιμο εργαλείο. 

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook