Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. των εστιών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών την Τετάρτη 11/12 στις 19.00 στις εστίες του ΤΕΙ, από την Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων και την Ανοιχτή Δομή του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Η εκδήλωση με θέμα \”Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή\’\’, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης των διαμενόντων των εστιών για το θέμα των εξαρτήσεων.

Με ομιλητές το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, την Μαρία Κασάκη, ψυχολόγο από την Μονάδα Εφήβων και την Αργυρώ Παπαδάκη, ψυχολόγο από την Ανοιχτή Δομή, αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από τις αιτίες που οδηγούν τους νέους στην εξάρτηση, την αναγνώριση των συμπτωμάτων στους νέους που κάνουν χρήση, για τις επιπτώσεις της χρήσης στην υγεία και την ψυχολογία, για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό σε ‘’σκληρά’’ και ‘’μαλακά’’ ναρκωτικά, την νομιμοποίηση τους και την διαφορά των προγραμμάτων με υποκατάστατα από τα στεγνά προγράμματα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης και στην εξάρτηση από το διαδίκτυο και το αλκοόλ που έχει πάρει επίσης μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά μέσα από ερωτήσεις και προβληματισμούς που έθεσαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook