Ο εγκέφαλος των ανδρών δεν κατακλύζεται αποκλειστικά από σκέψεις για το σεξ, το φαγητό και το ποδόσφαιρο. Είναι πολύπλοκος και συναρπαστικός σε βαθμό που οι γυναίκες δεν γνωρίζουν.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ανδρικό μυαλό.

1. Και οι άνδρες σκέφτονται το γάμο

Μια συχνή παρεξήγηση που περιβάλλει το ανδρικό φύλο είναι ότι θέλει να αποφύγει τη μόνιμη δέσμευση. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βολιβία δείχνει ότι οι άνδρες μετά τα 30 έχουν σαν προτεραιότητα την οικογένεια.

2. Οι άνδρες δε θέλουν να επιβάλλονται

Η ασταθής ιεραρχία δημιουργεί φοβερό άγχος στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνες. Αντιθέτως, η σωστή οργάνωση περιορίζει την επιθετικότητα. Με άλλα λόγια, ο ανδρικός εγκέφαλος δεν είναι προγραμματισμένος στις συμπεριφορές επιβολής, αλλά αυτές προκύπτουν όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

3. Η εγκυμοσύνη απασχολεί και τους άνδρες

Ο ανδρικός εγκέφαλος βρίσκεται στην ακμή του τους μήνες πριν τη γέννηση ενός παιδιού. Οι μελλοντικοί μπαμπάδες παρουσιάζουν ορμονικές αλλαγές που ενισχύουν το πατρικό ένστικτο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Evolution and Human Behavior.

4. Η συμπεριφορά των ανδρών προστατεύει τα παιδιά

Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι πιο αυθόρμητοι και χαλαροί και αυτό βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

5. Οι άνδρες είναι «προγραμματισμένοι» να κοιτάζουν άλλες γυναίκες, αλλά στιγμιαία

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη της λίμπιντο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν πως η ορμόνη περιορίζει τον έλεγχο των παρορμήσεων στον ανδρικό εγκέφαλο. Αυτός ο «αυτόματος πιλότος» απενεργοποιείται και οι μνήμες σβήνονται όταν η γυναίκα χαθεί από το οπτικό πεδίο.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook