Στην προχθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικας ο Γιάννης Στουρνάρας δεν... έμεινε μόνο στον καφέ. Είπε να τους κεράσει και λίγα φρούτα. 

Έτσι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «έπεσε» και μία πιατέλα με μήλα, μπανάνες, ακτινίδια και αχλάδια. Ένα χωριστό πιάτο με τα ίδια φρούτα είχε μπροστά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Οι Τροϊκανοί κοίταζαν και ξανακοίταζαν την πιατέλα, αλλά δεν τολμούσαν να σερβιριστούν, γράφει ο Μικροπολιτικός στα «Νέα». 

Αντιθέτως ο κ. Στουρνάρας έτρωγε κανονικά από το πιάτο του. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Πολ Τόμσεν ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Σε εσάς έβαλαν χωριστό πιάτο, ενώ σε εμάς την πιατέλα; Είναι ασφαλές να φάμε;».

Για να μη νιώθει αγωνία πως θα τον δηλητηριάσουν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε φρούτα από την πιατέλα κι έφαγε.

Και μετά, οι Τροϊκανοί «τσάκισαν» τα φρούτα!

Η «παραξενιά» των ελεγκτών, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν είναι καινούργια. Οι εκπρόσωποι της τρόικας τρώνε μόνο σε μέρη όπου μπορούν να σερβιριστούν μόνοι τους ή μπορούν να δουν τι μπαίνει στο πιάτο τους.

protothema.gr