Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα του ονόματος της και φυσικά της περίφημης αγοράς της Christkindlesmarkt...  που ταξιδιώτες από όλο το κόσμο σπεύδουν να θαυμάσουν!!

Με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, μια επίσκεψη στο Christkindlesmarkt είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο! Ακόμη και ο πιο κουρασμένος ταξιδιώτης αναζωογονείται με την μυρωδιά του φρέσκου τζίντζερ και των κέικ φρούτων που γεμίζει τον αέρα.

Κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο την επισκέπτονται πάνω από 2 εκατ. ταξιδιώτες που αναζητούν να ζήσουν την αυθεντικότητα των χριστουγέννων στην πιο παραμυθένια μορφή τους. Με ιστορία και παραδόσεις όπως οι δικές της... πώς να προσφέρει τίποτα λιγότερο!

Στην χριστουγεννιάτικη Νυρεμβέργη (γιατί για αυτήν γράφω) η μαγεία είναι διάχυτη... ακόμα και το κρύο δεν μοιάζει τόσο τρομακτικό καθώς βολτάρεις στους δεκάδες στολισμένους ξύλινους πάγκους της και οι μυρωδιές από τα παραδοσιακά γλυκίσματα σε τραβούν απ΄τη μύτη!!

Δεν υπάρχει ωραίοτερη χριστουγεννιάτικη αγορά από την δική της στον κόσμο όλο! Στις 28 Νοεμβρίου στήνεται στην καρδιά της παλιάς της πόλης, μπροστά στο Δημαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Σεβάλδου. Φωτάκια, παιχνίδια, στολίδια, όμορφα αντικείμενα και  ψωμί με τζίντζερ, ψητά λουκάνικα, το γιορτινό κρασί mulled δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα για τα παιδιά κάθε ηλικίας!!

travelstyle.gr