Ηταν μεσημέρι της 6ης Απριλίου του 2009 όταν ο Βασίλης Κουφωλιάς βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια της τετραώροφης πολυκατοικίας που διέμενε με την 24χρονη τότε αδερφή του,  Διονυσία, έπειτα από το «χτύπημα» του φονικού σεισμού στη Λ\’ Ακουιλα.

Από τα συντρίμμια απεγκλωβίζεται σοβαρά τραυματισμένη η αδερφή του, η οποία για μήνες περνούσε τις πόρτες των νοσοκομείων για την αποκατάσταση της υγείας της.

Η τραγική είδηση κάνει γρήγορα το γύρο του κόσμου, προκαλώντας θλίψη στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

Σήμερα, περίπου πέντε χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία, η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή, ενώ προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της, βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν νέο Γολγοθά.

Η οικογένεια Κουφωλιά από την Ελευσίνα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της από ληξιπρόθεσμο δάνειο 20.000 ευρώ που έλαβε από τράπεζα για τις ανάγκες αποθεραπείας της τραυματισμένης κοπέλας.

Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο ΚΑΤ, στο οποίο νοσηλευόταν για περίπου δύο μήνες η Διονυσία, απαιτεί να του καταβληθεί το ποσό των 3.000 ευρώ που έχει προκύψει από νοσήλια και θεραπείες.

\"\"

Ο άτυχος Βασίλης Κουφωλιάς

Η τραγική μητέρα της άτυχης μιλάει για ένα μαρτύριο που δεν έχει τέλος. «Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Δεν φτάνει το κακό που μας βρήκε, τώρα θα χάσουμε και το σπίτι μας» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια στην εφημερίδα «Espresso» η κ.Αννα Κουφωλιά. «Το μαρτύριό μας δεν έχει τέλος» δήλωσε η κ. Κουφωλιά, η οποία υποστήριξε πως σε αυτή τη σκληρή μάχη επιβίωσης δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια.

\"\"

Η μητέρα του Βασίλη Κουφωλιά, Αννα

«Τον Ιούλιο του 2010 αναγκαστήκαμε να πάρουμε ένα δάνειο ύψους 20.000 ευρώ από την τράπεζα για να μπορέσει να χειρουργηθεί στην Ιταλία η Διονυσία. Μέχρι και τον Μάιο του 2012 πληρώναμε κανονικά τις δόσεις, 360 ευρώ τον μήνα, όμως μετά δεν μπορέσαμε.

Ο άνδρας μου εργάζεται στα ναυπηγεία, όπου έχουν να πληρωθούν μήνες, ενώ εγώ κάνω μεροκάματα σε μία βιοτεχνία. Λεφτά δεν έχουμε… Πήρα την τράπεζα και ζήτησα να παγώσουν το δάνεια τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Οχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά μου ζήτησαν να πληρώσω 23.300 ευρώ. Τόσο πήγε το χρέος με τους τόκους. Πριν από λίγες ημέρες μού έστειλαν ένα χαρτί κατάσχεσης για το σπίτι μας. Είμαστε σε απόγνωση» καταλήγει η τραγική μητέρα.

Στο πλευρό της άτυχης οικογένειας βρίσκεται η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.

Μιλώντας στην Espresso έκανε λόγο για μία οικογένεια η οποία «δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ούτε τα προς το ζην». Η διακεκριμένη γιατρός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας ήταν αυτή που το 2009 είχε υποδεχτεί στο αεροδρόμιο την τραυματισμένη Διονυσία και την είχε συνοδέψει μέχρι το ΚΑΤ. Η ίδια δεσμεύεται πως όπως και τότε, έτσι και σήμερα, θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί η οικογένεια στο δρόμο. Η κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα βρίσκεται πίσω από μία πρωτοβουλία για βοήθεια. «Ηδη επικοινώνησα με τον διοικητή του ΚΑΤ, προκειμένου να ρυθμιστεί αυτό το χρέος των 3.000 ευρώ και περιμένω την απάντησή του» ανέφερε, μεταξύ άλλων. Την ίδια στιγμή αναφερόμενη στο χρέος προς την τράπεζα υποστήριξε πως έχει κάνει έκκληση προς τον πρόεδρο να βοηθήσει από την πλευρά του.

iefimerida.gr από Espresso.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook