Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014», την Κυριακή 15-12-2013 θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και ώρα 20:30 η Μουσική Παράσταση «ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ» από την μουσική ομάδα «ΧΡΟΕΣ» που αποτελείται από δύο κύκλους μελοποιημένων ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, που στοιχειοθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό του «Έτους Κ.Π. Καβάφη 2013». Σύνθεση ,ενορχήστρωση, μουσική διεύθυνση Δημήτρης Σφακιανάκης.
Η Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.
Συναυλία ομάδας “ΧΡΟΕΣ” – «Έτος Κ. Π. Καβάφη» 
Η καλλιτεχνική ομάδα ΧΡΟΕΣ ολοκληρώνει τις παρουσιάσεις του έργου \”Επέστρεφε\”, ενός έργου που σηματοδότησε τη συμμετοχή της στον εορτασμό του \”Έτους Κ.Π.Καβάφη – 2013\”, με μία καταληκτική συναυλία που θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, στις 15 Δεκεμβρίου, στις 20:30.
Το έργο περιλαμβάνει δύο κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη: τις ΣΚΙΕΣ, μια σπουδή στις καβαφικές αγάπες (2013), και τμήματα του παλαιότερου κύκλου ΠΟΛΙΣ ΕΝΔΟΝ: μια σπουδή στις καβαφικές πόλεις (2006).
Οι ΧΡΟΕΣ προσκαλούν όλους τους φίλους και τις φίλες στον ύστατο χαιρετισμό στον Αλεξανδρινό ποιητή που για έναν ολόκληρο χρόνο προκάλεσε πηγαιμούς και επιστροφές σε προσωπικές \”Ιθάκες\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook