Ο αριθμός των κρατούμενων μεγάλης ηλικίας έχει πολλαπλασιαστεί στις ΗΠΑ και η κράτησή τους καθίσταται πλέον ένα δαπανηρό πρόβλημα την ώρα που η χώρα αναζητεί λύσεις για περιορισμό των δαπανών της.

Σύμφωνα με έκθεση του 2012, που επικαλείται η Daily Mail, ο αριθμός των κρατούμενων άνω των 55 ετών στις αμερικανικές φυλακές αυξήθηκε κατά 280% μεταξύ 1995 και 2010.

Περίπου 250.000 κρατούμενοι σε ομοσπονδιακές η πολιτειακές φυλακές χαρακτηρίζονται «ηλικιωμένοι» ενώ το κόστος της κράτησής τους είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με έναν νεότερο φυλακισμένο και προσδιορίζεται στα 68.270 δολάρια το χρόνο.

Οι λόγοι αυτής της δραματικής αύξησης των ηλικιωμένων κρατούμενων γυρνούν το χρόνο πίσω στις δεκαετίες από το 1970 έως το 1990, όταν ανακηρύχθηκε η σκληρή στάση κατά του εγκλήματος και ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών.

Μεταξύ των κρατουμένων είναι και ο 70χρονος David Smith που έχει εκτίσει έξι χρόνια από τη 40ετή ποινή του για απόπειρα δολοφονίας συγγενή του. Είναι ο πέμπτος εγκλεισμός του σε πολιτειακή φυλακή ενώ έχει περάσει και από ομοσπονδιακά σωφρονιστικά ιδρύματα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Όπως λέει ο ίδιος πριν την τελευταία καταδίκη του εργαζόταν ως μηχανικός αλλά λόγοι υγείας και οικονομικοί τον οδήγησαν στην παραβατική συμπεριφορά.

Σήμερα υποφέρει από μια μακρά λίστα προβλημάτων υγείας, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχίτιδα, διαβήτη και έλκη. Η λίστα των φαρμάκων του περιλαμβάνει αναπνευστήρα, 13 χάπια, άλλα σε ημερήσια και άλλα σε εβδομαδιαία βάση, και καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.

Λόγω της κατάστασής του έχει δικό του κελί.

Συγκρατούμενός του είναι και ο 75χρονος Nathan Brown που εκτίει ποινή 55 ετών για σεξουαλική επίθεση. Ο ίδιος αρνείται πως διέπραξε το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε και αρνείται να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αποκατάστασης που θα του έδινε και το δικαίωμα αίτησης για αναστολή.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Στη φυλακή του Rhode Island και ο 61χρονος John Armstrong που μπαινοβγαίνει στις φυλακές από τη δεκαετία του 1970 εκτίοντας ποινές για κλοπές. Σήμερα βρίσκεται στο 4ο στάδιο της Ηπατίτιδας C. Όπως λέει, έκλεβε κόσμο για να μπορεί να αγοράζει κοκαΐνη ενώ το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει στη φυλακή είναι 19 χρόνια, από το 1987 έως το 2006, πάλι για κλοπή.

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook