Συνάντηση είχε σήμερα στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Kοινοτήτων. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Συγγελάκη Δέσποινα και Δημόπουλος Νίκος.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα της Ε.Ε. και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επανασύνδεση της παροχής της ΔΕΗ.

Το πρόγραμμα της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους εφαρμόζεται στην Ελλάδα και αφορά σε κατοίκους ορεινών περιοχών. Ο Δήμος Ηρακλείου ενεργοποίησε πέρυσι τη συμμετοχή του για τις ορεινές περιοχές που εντάχθηκαν στο Δήμο ενώ φέτος δικαιούχοι είναι και κάτοικοι της πόλης.

Από το πρόγραμμα από το οποίο θα επωφεληθούν περίπου 800 οικογένειες θα γίνουν 2 διανομές. Η 1η διανομή θα περιλαμβάνει Φέτα, Γραβιέρα και Μακαρόνια και η 2η Λάδι και Ρύζι.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους Προέδρους για το θέμα της ΔΕΗ και για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για τη συλλογή στοιχείων για την επανασύνδεση και ζήτησε από τους προέδρους τη συνδρομή τους για την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των πολιτών.