Τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου στο Ηράκλειο (ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, ηλικίας 18-30 ετών) πραγματοποίησαν το τρίμερο 18-20 Απριλίου 2011 δραστηριότητες με θέμα την Ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με τίτλο « Οι Ζωή μας ΚΥΚΛΟΥΣ κάνει…».

Σκοπός της παραπάνω δραστηριότητας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι του Ηρακλείου για το πώς θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και νερού στο σπίτι τους, αλλά και πώς να διαχειριζόνται τα απορρίμματά τους.

Συγκεκριμένα την Μεγ Δευτέρα, Μεγ Τρίτη και Μεγ Τετάρτη από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες στον χώρο της Λότζιας :

• Κουίζ – Κρυπτόλεξο με θέμα την Εξοικονόμηση Ενέργειας, όπου οι συμμετέχοντας προσπαθούσαν να συνδυάσουν εικόνες και λέξεις σχηματίζοντας έτσι προτάσεις για το πώς με απλούς τρόπους εξοικονομούμε ενέργεια στο σπίτι μας.

• Επιδαπέδιο παιχνίδι «Τρίβιαλ Οικολογίας και Ανακύκλωσης» με ερωτήσεις για την ανακύκλωση συσκευών, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και για την προστασία του περιβάλλοντος.

• Μπάσκετ Ανακύκλωσης, όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να διαχωρίσουν τα ανακυκλούμενα είδη (μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτών , λαμπτήρες, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά κλπ) και να τα τοποθετήσουν στο σωστό καλάθι.

Όλες της ημέρες υπήρχαν στο χώρο των δραστηριοτήτων κάδοι ανακύκλωσης για ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες και κινητά τηλέφωνα όπου οι συμπολίτες μας μπορούσαν να φέρουν τα αντίστοιχα είδη προς ανακύκλωση.

Επίσης στο χώρο υπήρχε κι ένα πανό όπου οι περαστικοί έγραφαν την δική τους ιδέα για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Δράση αυτή σε εντάχθηκε στο πρόγραμμα «SUPPORT» για την πρόταση υποψηφιότητας της πόλης μας, ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook