Τελευταία ενημέρωση: 22:26

Την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στο ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τιην τελευταία Κυριακή του έτους, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενος αντίστοιχη απόφαση που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης,  ζητά με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Η επιστολή εστάλη στον κ. Βουλγαράκη το μεσημέρι της Παρασκευής ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το αρμόδιο Υπουργείο, ξεκαθάρισε με μια σκληρή ανακοίνωση του, ότι οι Αντιπεριφερειάρχες δεν έχουν αρμοδιότητα να εκδίδουν αποφάσεις για το ζήτημα αυτό, και μάλιστα όσοι το έχουν πράξει, θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης (δείτε εδώ) ο οποίος είχε εκδώσει απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 29/12 και κλείσιμο στις 15/12, ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, σε σχετικό προφορικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων είχε δηλώσει ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να υπογράψει τέτοια απόφαση, στάση που τελικά, όπως αποδείχτηκε, τον δικαίωσε.

Για την ιστορία η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ανέφερε τα εξής:

"Κύριε Αντιπεριφεριάρχη,

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο αντιπεριφεριάρχης Ηρακλείου Κου Κουκιαδάκης πήρε απόφαση χθες Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου για κλείσιμο των καταστημάτων του Ηρακλείου την Κυριακή 15/12 και άνοιγμα - αντ’αυτής - των καταστημάτων την Κυριακή 29/12.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, την ίδια απόφαση πήρε σήμερα και η αντιπεριφεριάρχης Σητείας Κα Πετράκη.

Σε προφορική συνομιλία που είχαμε μαζί σας, χθες Πέμπτη 12/12 σχετικά με την πιθανότητα να ανταποκριθείτε θετικά και εσείς σε ενδεχόμενο αντίστοιχο αίτημα μας, η απάντηση σας ήταν πως δεν έχετε –βάση νόμου-την δικαιοδοσία να υπογράψετε τέτοια απόφαση.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας στον περιφεριάρχη Κρήτης Κο Αρναουτάκη έτσι ώστε, είτε να ανακαλέσει την απόφαση του Κου Κουκιαδάκη και της Κας Πετράκη, είτε να λάβει απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 29/12 σε όλη την Κρήτη ( εφ όσον αυτό είναι νόμιμο τελικά) καθότι είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να είναι κάτι νόμιμο στην μισή Κρήτη και παράνομο στην άλλη μισή.

ΥΣ. Με την παρούσα επιστολή, συμφωνούν και προσυπογράφουν, οι προέδροι των συλλόγων καταστηματαρχών Δημοτικής αγοράς Κος Τραχαλάκης Γιώργος & κρεοπωλών Χανίων Κος Κουρομιχελάκης Σήφης".


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος  Ζερβουδάκης Παναγιώτης

Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης